24SEDAM ŠABAC Gradonačelnik obišao rekonstruisan Dom kulture u Krivaji

18.08.2022

10:32

0

Dotrajali krov zamenjen je novim - kazao je on

24SEDAM ŠABAC Gradonačelnik obišao rekonstruisan Dom kulture u Krivaji
img_8924_resize-1024x654 - Copyright Opština Šabac

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je danas rekonstruisan Dom kulture u selu Krivaja. Ukupna vrednost radova je 1.400.000 dinara i finansirani su sredstvima od povraćaja poreza na imovinu građana.

- Radovi na rekonstrukciji Doma kulture u selu Krivaja, koji je u poslednjih 30 godina bio van upotrebe, najzad su privedeni kraju, na zadovoljstvo svih meštana. Dotrajali krov zamenjen je novim, uređen je unutrašnji deo objekta, izgrađena su dva sanitarna čvora, uvedena voda, čime je ovaj prostor stavljen u funkcionalnu upotrebu. Sama površina doma je 160 kvadratnih metara, a plan je da se u jednom delu objekta otvori prodavnica mešovite robe gde bi meštani mogli da nabave osnovne potrepštine za život. Grad Šabac je finansirao troškove priključenja objekta na struju, koja je bila isključena i za ovu namenu iz budžeta smo izdvojili 100.000 dinara. Postignut je dogovor da se uradi i fasada u narednom periodu čime će Dom kulture dobiti potpuno novo ruho - rekao je gradonačelnik Pajić.

Dodao je da će na ovaj način umnogome doprineti oživljavanju ovog sela, te da će ovo mesto biti na ponos svih meštana na kom će predstavljati kulturu, tradiciju i običaje.

- To i jeste naš cilj da okupljamo i zadržimo mlade ljude na selu, da deci obezbedimo boravak u vrtićima, da obezbedimo najbolje moguće uslove u školama za naše učenike, da imamo uređene Domove kulture, jer sela moraju da žive - istakao je gradonačelnik.

Predsednik Saveta mesne zajednice Krivaja, Milovan Marković, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog posete gradonačelnika Pajića toj mesnoj zajednici i zahvalio se na pomoći i podršci lokalne samouprave.

- Zahvaljujući pomoći Grada Šapca i meštanima uspeli smo da privedemo nameni Dom kulture. Grad nam je pomogao da uradimo puteve, saniramo klizište i postavimo rasvetu u pola sela, kao i da priključimo struju na Dom kulture. Plan je da u narednom periodu uradimo šljunčenje još nekih puteva. Nadam se da ćemo u tome imati podršku Grada kao što smo imali i do sada - kazao je Marković.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike