Most preko Save spajaće tri velika srpska grada: Radovi ubrzani, nadoknađeno kašnjenje (FOTO)

24.12.2020

14:15 >> 07:57

0

Autor: Jovana Vrećo

Prema rečima ministra Tomislava Momirovića realizacije radova na mostu ide ispred planirane

Most preko Save spajaće tri velika srpska grada: Radovi ubrzani, nadoknađeno kašnjenje (FOTO)
Copyright Tanjug/ Tara Radovanović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kontrolisao je danas, zajedno sa direktorom koridora Srbije Aleksandrom Antićem, radove na izgradnji novog mosta na Savi kod Šapca, u okviru budućeg auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Kako je istakao Momirović, radovi su ubrzani i nadoknađeno kašnjenje.

– Realizacije radova na mostu ide ispred planirane, postigli smo bolje rezultate nego što smo očekivali. Uspeli smo da neka kašnjenja iz prošlosti nadokandimo i da konačno ovaj projekat stavimo u pravi kolosek – rekao je Momirović novinarima i zahvalio direktoru Koridora Srbije jer je, kako je rekao, dao odlučujući doprinos da se taj projekat vrati “na pravi kolosek”.

Tanjug/ Tara Radovanović

 

 

– Ovaj projekat spada u plan razvoja Srbija 2025 koji je promovisao predsednik Republike i mi moramo da ga završimo u predviđenim rokovima, a ako je to moguće i pre toga. Daćemo sve od sebe i ne smemo da stanemo do 31. decembra, niti da počnemo ni dan posle 4. januara ponovo sa radovima. Sve vreme moramo da radimo svaki dan, i vikendom – naveo je Momirović, prenosi RINA.

 

Istakao je da će taj putni pravac spojiti tri velika grada, Rumu, Šabac i Loznicu i izrazio očekivanje da će tu veliki broj stranih investitora otvoriti svoja predstavništva.

 

Ministar ističe da će se zahvaljujući tome otvoriti veliki broj novih radnih mesta.

Urađeno više od planiranog

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić precizirao je da je bilo planirano da se do 31. decembra realizuje 26 procenata radova na mostu preko Save, a da će realizacija biti oko 28 procenata.

– Od 371 šipa koji će nositi ovaj most dugačak nešto više od 1.300 metara, mi smo završili 357, a preostalih 14 šipova će biti završena do kraja godine – naglasio je direktor Koridora, prenosi Tanjug.

Tanjug/ Tara Radovanović

– Ono što je za nas ključno i time smo se posebno danas bavili, je kakao da što pre krenemo u radove na trasi. Očekujem da ćemo prve radove na trasi od mosta prema opštini Ruma imati od marta meseca – istakao je Antić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike