Auto-put izuzetno važan za Šabac - Momirović traži da se radovi ubrzaju: U martu izgradnja trase do Rume

26.02.2021

12:35

0

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić rekao je da su dobijene jasne poruke od vrha države u vezi sa svim projektima putne infrastrukture

Auto-put izuzetno važan za Šabac - Momirović traži da se radovi ubrzaju: U martu izgradnja  trase do Rume
Copyright Tanjug/Nikola Anđić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji auto-puta kod Šapca i pozvao izvođače da ubrzaju radove.

Očekuje se da već u toku marta počne izgradnja trase autoputa od Šapca do Rume, rečeno je tokom obilaska buduće trase i gradilišta mosta preko Save.

Momirović je od svih koji su uključeni u realizaciju ovog projekta zatražio da ubrzaju radove, zbog značaja koji taj put ima za taj deo Srbije.

 Tanjug/Nikola Anđić

– Juče kada sam bio kod predsednika da mu podnosem izveštaj dokle smo došli sa realizacijom svih projekata koje izvodimo, i kada sam mu rekao da dolazim da posetim ovaj koridor Ruma-Šabac-Loznica, on me prekinuo i krenuo da priča da li sam svestan koliko je ovo značajno za ovaj deo Srbije, koliko je značajno za privredu, za stanovništvo, koliko je značajno da izgradnjom ove saobraćajnice zaustavimo odliv stanovništva odavde – naveo je Momirović.

Ministar je kazao kako je nakon toga dugo razmišljao o tome i dodao da nije siguran da je razumeo do kraja značaj tog projekta.

Direktor “Koridora Srbije” Aleksandar Antić rekao je da su dobijene jasne poruke od vrha države u vezi sa svim projektima putne infrastrukture.

Tanjug/Nikola Anđić

– Dobili smo jasnu direktivu od predsednika Republike Aleksandra Vučića i ministra Momirovića da se svi radovi na svim projektima koji se realizuju u Srbiji intenziviraju. I mi činimo maksimum napora da idemo, ne u skladu sa rokovima, nego da čak idemo malo ispred rokova – istakao je Antić.

Dodao je da se zbog značaja projekta spajanja autoputom Šapca i Rume čini maksimum napora da se što pre uđe u trašu, odnosno počne izgradnja puta.

– Mislim da ćemo u toku marta završiti sve potrebne dozvole i rešiti imovinska pitanja da uvedemo izvođača u trasu, i da krenemo da radimo deonicu autoputa od Šapca prema Rumi dugačku 21,6 kilometara u čitaavoj dužini, sa 11 mostova, sedam nadvožnjaka, dosta objekata koje treba uraditi – rekao je Antić.

On je dodao da radovi na mostu idu ispred zadatih rokova uprkos vrlo visokom vodostaju na Savi.

Pročitajte još

– Gotovo svi šipovi su završeni, rade se sada stubovi i kao što možete da vidite, udradili smo već i prvi deo mostovske konstrukcije. On sada već izgleda kao jedan ožbiljan objekt i ministar i ja smo konstatovali da od naše prethodne posete je golim okom vidljiv veliki napredak u radovima – zaključio je direktor Koridora Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike