Udruženi pomažu samohranoj majci da pobedi opaku bolest: Vojka se herojski bori sa metastazama, jedini spas jeste preskupo lečenje u Turskoj

01.07.2022

05:17

0

Humanitarni bazar organizuje se u saradnji sa Udruženjem „Erudita”, a pridružile su se i članice Udruženja „Evgenija”

Udruženi pomažu samohranoj majci da pobedi opaku bolest: Vojka se herojski bori sa metastazama, jedini spas jeste preskupo lečenje u Turskoj
1656616729IMG-20220624-WA0032 (1) - Copyright RINA

Sa teškom sudbinom Vojke Jevtović iz Čačka upoznala se čitava Srbija. 

Mladoj samohranoj majci maloletnog dečaka nakon lečenog karcinoma ova opaka bolest se vratila i ona sada ima metastaze na glavi, kičmi i kostima. 

Jedina nada da Vojka iz bitke za život izađe kao pobednik jeste preskupo lečenje u Turskoj. Kako bi joj pomogli pokrenuli su se mnogi Čačani i Čačanke, skupljali novac stavljajući svoje stvari na humanitarnu aukciju, a sutra će na Gradskom trgu u Čačku u organizaciji čačanske Kancelarije za mlade, biti održan humanitarni bazar.

- Već je pokrenuto nekoliko humanitarnih akcija za Vojku, pa je tokom tri dana prikupljeno 70.600 dinara. Međutim, s obzirom da shvatamo ozbiljnost i hitnost neophodnih sredstava organizovaćemo humanitarni bazar kako bismo animirali veliki broj sugrađana da se pridruži i da zajedno pomognemo Vojki, kažu u Kancelariji za mlade.

Humanitarni bazar organizuje se u saradnji sa Udruženjem „Erudita”, a pridružile su se i članice Udruženja „Evgenija”.

RINA
 

 

Iz Kancelarije poručuju da ukoliko želite da donirate nešto za prodaju tokom bazara možete ih kontaktirati na broj telefona 032/349-252 ili doneti u prostorije Kancelarije za mlade (Trg Narodnog ustanka 2).

Na bazaru će mališani imati priliku da se fotografišu sa omiljenim crtanim junacima. Inicijativa za bazar potekla je iz fejsbuk grupe „Naših ruku dela, slobodna prodaja i oglasi”, a do sada su akciju podržali fotografi Danilo Milošević i Stefan Vukić, kao i Dragan Tolić, vozač popularne čačanske rikše. Osim njih, sugrađani donose svoje stvari koje žele da budu na humanitarnoj prodaji, svoje umetničke radove.

- Ovim putem pozivamo sva zainteresovana pravna i fizička lica da se priključe akciji i ponude svoje proizvode ili usluge na prodaju, a da sav novac uplate na Vojkin račun ( 170-0010425549000-34 Unikredit banka, na ime Vojka Jevtović, Ljubić bb, Čačak), kao i građane koji su u mogućnosti da posete bazar i na taj način pomognemo mladoj mami iz Čačka, poručuju iz Kancelarije za mlade.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike