Meštanima čačanskih sela prašina i blato bili do kolena: Rekonstruiše se put oštećen tokom izgradnje auto-puta

28.06.2022

13:05

0

Rekonstruisana saobraćajnica biće dugačka 5,1 kilometara i široka pet metara

Meštanima čačanskih sela prašina i blato bili do kolena: Rekonstruiše se put oštećen tokom izgradnje auto-puta
selo Čačak (1) - Copyright RINA

Prašina, blato i teretni kamioni natovareni građevinskim materijalom koji prolaze lokalnim putevima i uništavaju ionako star asflat. To je prethodnih godina bila svakodnevica meštana nastanjenih u selima pored trase poddeonice autoputa Miloš Veliki od Preljine do Pakovraća.

U velikom problemu našli su se meštani čačanskog sela Rakova kojima je bilo oteženo svakodnevmo funkcionisanje. Nakon što je poddeonica autoputa puštena u saobraćaj, sada se konačno počelo i sa rekonstrukcijom lokalnih saobraćajnica.

RINA
 

- Svih ovih meseci bilo je zaista preteško. Teretni kamioni su špartali kroz selo, teško je bilo mimoići se sa svima njima. Iza sebe su ostavljali samo sivilo i prašinu, a rupe po putu su bile očajne. Kada je završena izgradnja bilo nam je lakše, ali od velikog značaja je svakako rekonstrukcija puta. U planu je da novi put bude za oko 20 centimetara širi nego što je bio prethodni koji je bio star preko 40 godina, tako da se radujemo normalizaciji saobraćaja krpz naše selo - kažu za RINU meštani Rakove.

Rekonstruisana saobraćajnica biće dugačka 5,1 kilometara i široka pet metara. Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović obišao je selo Rakova prilikom početka radova.

RINA
 

- Pre svega hvala stanovnicima MZ Rakova koji su dve godine unazad živeli u jako teškim uslovima, hiljade kamiona moralno je da prevozi kamen, pesak i sve ono što je bilo neophodno za gradnju autoputa Miloš Veliki od Preljine do Pakovraća i zaista trudili smo se zajedno da kineskim partnerima olakšamo koliko je to moguće, ali posebno leti kada su velike vrućine, ovde su bili oblaci prašine od ujutru do uveče. Za nekih 20 dana konačno će doći kraj mukama, ovde ćemo postaviti i dva ležeća policajca jer očekujemo da će vozači voziti malo brže sada kada put bude nov - rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Da su lokalne saobraćajnice od velikog značaja i da im se pridaje pažnja jednako kao i projektima od nacionalnog značaja potvrdio je za RINU i ministar saobraćaja Tomislav Momirović.

- Tek smo krenuli u veliki talas investicija u lokalne puteve i lokalnu infrastrukturu, to drugujemo našim ljudima na teritoriji Čačka i u celoj državi, što će oni itekako osetiti. Već danas se vidi, a i u prethodnim godinama koliko je investicija dovedeno u lokalnu samoupravu. Obećali smo da će putevi biti vraćeni u prvobitno stanje nakon završetka radova na ovom delu auto-puta i to se sada uspešno realizuje - rekao je Momirović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike