"Progovori da vidim ko si": Jedinstveni karavan kulture kreće kroz Srbiju, prva na mapi je Bajina Bašta!

19.05.2022

21:44

0

Stečene veštine i znanja mogu se primeniti prilikom odgovaranja na času, polaganja ispita

"Progovori da vidim ko si": Jedinstveni karavan kulture kreće kroz Srbiju, prva na mapi je Bajina Bašta!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Nakon sedam gradova koji su uzeli učešće prošle godine jedinstveni Karavan kulture govora „Progovori da vidim ko si“ ove godine se nastavlja i obići će se još šest gadova, a prvi među njima biće Bajina Bašta u kojoj će se u periodu od 23. do 25. maja održati radionice za mlade. 

- Srednjoškolci i studenti imaće priliku da kroz interaktivan pristup ovladaju dobrim govornim navikama i tako razviju usmeni izraz i izlagačku pismenost, jednu od najvažnijih socijalnih veština u 21. veku. Čime god da se bavimo, važno je da umemo jasno, glasno i izražajno da predstavimo svoje ideje i talente - kažu iz Organizacionog odbora Ćirilične baštine u okvru koje će biti i održana radionica. 

U toku radionica mladi će sa stručnjacima iz oblasti dikcije i komunikologije unapređivati: razgovetnost, raznovrsnu upotrebu reči, dinamiku, govor tela, tehnike za suočavanje sa tremom. Svi učesnici dobiće na poklon knjigu „Progovori da vidim ko si“ autora Slobodana Roksandića, dodatno nastavno nastavno sredstvo sa više od 20 audio i video lekcija. 

- U toku procesa obuke učesnici će naučiti na koji način unapređivanje kulture govora neguje srpski jezik, kako da govore na artikulisan, razložan, dinamičan način, kako da eliminišu loše govorne navike i kako da ono što izgovaraju bude zanimljivo i slikovito. Proces rada podrazumeva interaktivna predavanja i praktične vežbe - rekli su organizatori. 

Stečene veštine i znanja mogu se primeniti prilikom odgovaranja na času, polaganja ispita, prezentovanja u sklopu školskih i fakultetskih obaveza, kao i tokom razgovora za posao, pri snimanju video snimaka, uopšte u svim situacijama koje podrazumevaju usmeni izraz. Karavan kulture govora „Progovori da vidim ko si“ će nakon Bajine Bašte obići još pet gradova u Srbiji.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike