Strastvena slikarka koja je svoju bol pretvarala u umetnost: Snima se serija o Fridi Kalo

19.05.2022

13:45

0

Planirano je da svaka epizoda razotkrije malo poznate različite aspekte njenog života

Strastvena slikarka koja je svoju bol pretvarala u umetnost: Snima se serija o Fridi Kalo
Profimedia

Nakon filma sa maestralnom Selmom Hajek, Frida Kalo, umetnica koja je imala jednako turbulentan umetnički kao i lični život dobiće svoju seriju.

Iako se čini da je o strastvenoj Fridi sve do sada ispričano i prikazano, serija bi trebalo da nam pruži jedan potpuno novi uvid u njen život, tako bar tvrdi Mara Romeo Kalo, njena pranećakinja.

- Cilj serije je da prikaže Fridu onakvu kakvu je do sada nismo videli. Želimo da prikažemo kako je ona zaista živela na osnovu onoga što njena porodica zna o njoj - izjavila je Mara Romeo Kalo, a prenosi "Variety".

Autoportret Fride Kalo "Dijego i ja"/Profimedia
 

Serija će biti rađena u produkciji BTF Media sa sedištem u Majamiju i legata koje brine o nasleđu Fride Kalo.

Frida se proslavila svojim živopisnim autoportretima, koji su imali različite teme, kao što su ljudsko telo i smrt.

Mnogi su je smatrali heroinom, jer je svoju životnu bol kako fizičku tako i emotivnu, koristila kao snagu i pretvarala je u umetnost.

Profimedia
 

- Ova serija će omogućiti da Frida bude prikazana kao žena čija umetnost predstavlja nadu i moć. Omogućiće njenoj porodici da pokaže javnosti kako njeno nasleđe nastavlja da inspiriše hiljade ljudi širom sveta - rekao je Alfonso Duran, generalni direktor legata Fride Kalo.

Planirano je da svaka epizoda razotkrije malo poznate različite aspekte njenog života. Još uvek se ne zna tačno ko će igrati ovog puta Fridu Kalo i kad i gde serija kreće sa emitovanjem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti