Završena izgradnja novog železničkog mosta u Zrenjaninu (FOTO)

02.04.2022

19:55

0

Novi most je izgrađen umesto starog železničkog mosta preko Begeja, kojim su vozovi prolazili punih osam i po decenija

Završena izgradnja novog železničkog mosta u Zrenjaninu (FOTO)
Tan2022-4-2_18417694_3 - Copyright FOTO TANJUG/ Infrastrukture zeleznice Srbije/ Dusanka Despot

Izgradnja novog železničkog mosta preko Begeja u Zrenjaninu, na pruzi Zrenjanin-Zrenjanin fabrika, završena je danas i most je nakon tri meseca ponovo otvoren za saobraćaj, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije.

Novi most je izgrađen umesto starog železničkog mosta preko Begeja, kojim su vozovi prolazili punih osam i po decenija.

Izrađen je od demontiranih elemenata montažno - demontažne konstrukcije koja je bila postavljena preko Dunava u Novom Sadu, dok nije izgrađen novi Žeželjev most.

Radove na mostu dugom 55 metara izveo je konzorcijum firmi koji čine „Karin komerc“ iz Veternika, „Čelik“ iz Bačkog Jarka, „Trioprojekt“ iz Beograda, kao i „Geodetski biro“ iz Veternika.

 

Iz Infrastrukture železnice Srbije navode da je u toku i završna faza radova na delovima mosta koji će se koristiti za prolaz pešaka pa će biti uređeni prilazi mostu, nova stepeništa, pešačke staze, kao i ukrasno osvetljenje, čime čitav ovaj prostor dobija novi i lepši izgled.

Most koji povezuje naselja Berbersko i Ruža Šulman u Zrenjaninu, zatvoren je za saobraćaj 4. januara ove godine a železnički saobraćaj na ovoj lokaciji preko preko starog mosta na Begeju odvijao se još od 1889. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike