Od danas "Soko" redovno vozi od Beograda do Novog Sada: Saobraćaće čak 32 puta u toku dana (FOTO/VIDEO)

20.03.2022

06:33

0

"Soko" će po sedam puta svakoga dana iz Beograda i iz Novog Sada saobraćati direktno, bez zaustavljanja u usputnim stanicama

Od danas "Soko" redovno vozi od Beograda do Novog Sada: Saobraćaće čak 32 puta u toku dana (FOTO/VIDEO)
voz t (1) - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Redovan putnički železnički saobraćaj na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad počinje danas, najavio je Nenad Stanisavljević iz "Infrastruktura Železnice Srbije" i naveo da će na toj pruzi svakodnevno biti po 16 polazaka iz Beograda i iz Novog Sada, od kojih po sedam direktnih, bez zaustavljanja u usputnim stanicama.


-Od nedelje, 20. marta, svakodnevno će između Beograda i Novog Sada novi voz velikih brzina "Soko" saobraćati ukupno 32 puta, odnosno biće po 16 polazaka iz Beograda za Novi Sad i iz Novog Sada za Beograd-  rekao je Stanisavljević za Tanjug.

Od toga će, naveo je, "Soko" po sedam puta svakoga dana iz Beograda i iz Novog Sada saobraćati direktno, bez zaustavljanja u usputnim stanicama i stizati između ta dva grada po redu vožnje za 36 minuta.

Naveo je da je reč o Inter City vozovima koji će iz železničke stanice Beograd Centar za Novi Sad polaziti u 5.55, 7.34, 10.05, 14.05, 16.30, 18.03 i 20.05 sati, dok će iz Novog Sada za Beograd Centar polaziti u 7.04, 8.30, 12.01, 16.04, 17.45, 20.01 i 22.02 časova.

Stanisavljević je rekao da će, pored ovih sedam pari direktnih vozova, između Beograda i Novog Sada saobraćati svakodnevno i devet pari vozova (po devet polazaka iz Beograda i iz Novog Sada) koji će stajati u usputnim stanicama duž brze pruge.


Naveo je da će tokom promotivnog perioda cena karte u jednom pravcu biti 300 dinara.

-Verujemo da će sve ovo - novi vozovi, nova pruga za velike brzine, uređene i nove železničke stanice i promotivna cena dovesti veliki broj putnika u ove vozove, čak i ako nemaju neku posebnu potrebu već da makar turistički vide kako ti vozovi izgledaju i da se uvere da posle decenija stagnacije železnica u našoj zemlji danas zaista imamo vozove i prugu kakvima možemo da budemo ponosni -rekao je Stanisavljević.

Naveo je da je planirano da promotivni period, što se tiče cene, traje do kraja aprila.

-Što se tiče reda vožnje, pratićemo situaciju. Pratićemo interesovanje putnika i reagovati jer nam je cilj da vratimo poverenje kod putnika u železnicu - istakao je Stanisavljević.

Naveo je da se karte mogu kupiti na šalterima, ali i na kartomatima koji su, dodao je, postavljeni u svim stanicama.

"To je jedna od novina koja je napravljena na svim stanicama. Ne morate da čekate na šalteru, dovoljno je da dođete na stanicu i na kartomatima kupite voznu kartu što je naša kompanija "Srbija voz" prvi put na ovaj način rešila", dodao je Stanisavljević.

Ekipa 24sedam imala je priliku da se provoza i za tren oka stigne iz Beograda u Novi Sad.

U toku vožnje dostignuta je i brzina od 200 kilometra na sat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike