Srpske devojke i dalje beže od sela kao đavo od krsta: Ispovest seoskog neženje - Sve su htele da se druže, ali nijedna neće u štalu (FOTO)

04.02.2022

05:45

0

U selima opštine Gornji Milanovac živi više od dve stotine neoženjih momaka

Srpske devojke i dalje beže od sela kao đavo od krsta: Ispovest seoskog neženje - Sve su htele da se druže, ali nijedna neće u štalu (FOTO)
milan - zenidba1 - Copyright RINA

Još uvek se pamti čuveni oglas Milana Tomića iz sela Gojina Gora koji je na Fejsbuku objavio da bi se rado oženio, ali onom koja se ne libi seoskih poslova, štale i stoke. Poziva je u prvi mah bilo dosta, ali više od onih žena koje su želele da mu daju podršku, a ne da se udaju za njega i sa njim dočekaju starost. Jesen je prošla, a Milan se oženio nije, ali, kako kaže, od te namere ipak ne odustaje, iako je evidentno da današnje devojke beže od sela kao đavo od krsta.


- Sve su htele da se druže, ali nijedna nije htela da ostane. Da li su se uplašile teškog života na selu, ili im nešto drugo nije odgovaralo, to ne znam. Iz čitave te priče proizašla je jedna ozbiljna veza, koja se ipak nije srećno završila. U našem selu dugo nije bilo nijedno venčanje niti krštenje. Sveštenici obavljaju samo parastose, a ako se ovako nastavi, ovde kod nas više ni sveštenik neće imati posla - kaže za RINU Milan Tomić iz sela Gojina Gora, čiji je oglas na Fejsbuku u kom traži svoju srodnu dušu uzdrmao Srbiju.

 

 

 

 

U selima opštine Gornji Milanovac živi više od dve stotine neoženjih momaka, i to je najveća njihova muka i muka njihovih majki. Buduću snajku raširenih ruku prihvatiće i svekrva Zorka, jer je došlo vreme da neko zameni staru majku i umesto nje na šporet pristavi vodu za kafu i dočeka goste.


- To je moja najveća želja, da se moj Milan oženi. Svakoj majci njeno dete je najbolje, ali on je zaista veliki čovek i ne bi se ta žena koja bi došla ovde nikad pokajala. Svi misle da se u selu preteško radi, ali nije to mnogo teže od stajanja za kasom u prodavnici osam sati dnevno, ili raditi u nekoj fabrici, ovde će bar biti svoj na svome - kaže Milanova majka.
RINA
 

 

 

Neki su mislili da je oglas svojevremno postavio iz šale, ali on kaže da je bio ozbiljan i da je svaka reč koju je napisao tačna.

- Naše selo nije džungla, blizu su škola i autobuska stanica. Imamo dva hektara zemlje, bavimo se stočarstvom i voćarstvom. Ali današnje devojke su takve da bi pre radile za malu platu u gradu nego se udale i došle u selo - kaže ovaj mladožanja.

RINA
 

 


Najveća njegova želja je da dobije bar jedno dete, da njegova kuća oživi i slava nastavi da se slavi. Milanovi kriterujumi nisu visoki, a ona koja se odluči da dođe na selo i uda, imaće bezgraničnu podršku, razumevanje i ljubav.

- Kuću sam sredio, sve poštenim radom i sa svojih deset prstiju. Ostalo je da se sredi još samo kupatilo, ali možda će to morati malo da pričeka jer mi je majka bila mnogo bolesna i dosta novca je otišlo na njeno lečenje - kaže Milan, dok obara pogled i nada se da će mladu ipak sačekati s pristojnim kupatilom.

I dok se sa telefona čuju obaveštenja i nove notifikacije, Milan se potajno nada da se ovaj put javila neka ozbiljna devojka, koja je spremna da sa njim da osnuje porodicu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike