Novak otkrio sa kakvim traumama se bori: Kad čujem vatromet, setim se bombi, možete da nas ubijete, ali... (VIDEO)

30.01.2024

11:07

0

Autor: A. S.

Nije imao lako detinjstvo i o tome često govori da podseti svet

Novak otkrio sa kakvim traumama se bori: Kad čujem vatromet, setim se bombi, možete da nas ubijete, ali... (VIDEO)
Novak Đoković - Copyright Printscreen/YouTube/TODAY

Od Novaka Đokovića se u Melburnu najviše očekivalo. Malo je ljudi koji su verovali da će neko od drugih tenisera stići do trofeja na prvom grend slemu u sezoni, ali je Janik Siner uspeo da načini iznenađenje i eliminiše ga u polufinalu.

Kasnije je Italijan osvojio titulu, ali se i dalje govorilo o Novaku, koji je tokom boravka u Melburnu govorio za Kanal 9, pa se i prisetio teškog detinjstva i bombardovanja.

- Da li je to i dalje sa mnom? Moguće, ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet jer me to podseti na bombe koje su eksplodirale. Nije naročito prijatno, to je verovatno trauma, ali da se vratim na pitanje – mislim da je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč - objasnio je Đoković, pa pojasnio odakle mu mentalna snaga:

- Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na sportskim takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis.

Autor emisije je konstatovao da je Novaka „teško ubiti“ i da je bio nezgodan i težak rival za Rodžera Federera i Rafeala Nadala, a ništa se naročito nije promenilo ni sada, kada su rivali mlađi od njega po deceniju.

- Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio? - rekao je Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike