Ništa od titule: Kraj za Novaka na Australijan openu!

26.01.2024

08:09

0

Srpski teniser poražen u polufinalu od Janika Sinera sa 3:1

Ništa od titule: Kraj za Novaka na Australijan openu!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Baš šteta! Novak Đoković poražen je od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena sa 3:1 (6:1, 6:2, 6:7, 6:3), čime neće imati priliku da brani titulu od prošle godine.

Jednostavno, najbolji teniser sveta nije imao svoj dan, a to je na najbolji način iskoristio Italijan, koji ruku na srce bio bolji u današnjem okršaju.

Nole nije imao rešenje za Sinerove servise, to se pre svega videlo u prva dva seta, u kojima je Đoković totalno podbacio, a najbolji pokazatelj je da je osvojio samo tri gema, što mu se nije dogodilo 19 godina.

Ostaje žal za Đokovićem što neće imati priliku da se bori za 11. titulu na Australijan openu, ali nema prostora za tugovanje, početak je sezone i sigurno će Novak u nastavku pokušati da osvoji još neki od grend slemova.

Čini se da su presudila prva dva seta, u kojem je naš igrač bio totalno u podređenom položaju, sa druge strane, Italijan je igrao fantastično, jednostavno, Đoković nije imao rešenje za Janikove projektile. 

U trećem, najbolji teniser sveta je zaigrao mnogo bolje, počeo je da parira protivniku preko mreže, i taj deo igre osvaja posle taj - brejka. 

Očekivalo se da Nole može do totalnog preokreta, međutim, Siner je u četvrtom ponovo podigao nivo igre, Đoković nije očigledno imao snage da parira raspoloženom Italijanu, koji je i u ovom meču pokazao da se nalazi u odličnoj formi. 

Naravno, ostaje žal, očekivali smo da srpski teniser može i do 11. titule u Melburnu, ali ne smemo da budemo razočarani.

Đoković je u svojoj 36. godini uspeo da stigne do polufinala, što zaslužuje sve pohvale, jer su većina protivnika od njega mlađi i do 15 godina i sigurno su gladni da pobede najboljeg svih vremena.

Janik Siner čeka boljeg iz meča Između Danila Medvedeva i Aleksandera Zvereva, njihov meč se očekuje da počne veoma brzo.

BLOG UŽIVO:

Kraj - Siner pobedio Đokovića

3:5 - Nole ostao u igri, osvaja treći gem, ali odluka pada sada, ili pobeda Sinera, ili da Đoković napravi brejk.

2:5 - Siner na korak od finala Austtralijan open, Novak pred porazom. Teška situacija za srpskog tenisera.

2:4 - Đoković se ne da, osvojio gem na svoj servis, ali sve je u rukama italijanskog tenisera, koji ima brejk prednosti.

1:4 - Đoković pred eliminacijom, Siner potvrdio brejk i dele ga još dva gema od finala Australijan opena. Ajmo, Nole, pokaži zube, uradi još jedno čudo u karijeri.

1:3 - Ovo baš nije dobro, Siner stiže prvi do brejka u četvrtom setu, Novak u velikom problemu. Kako se sada vratiti.

1:2 - Ne da brejk loptu Siner, Novak nikako da oduzme gem na servis Italijana. I dalje ga odlično služi servis. Najvažnije je da je Đoković našao svoj ritam.

1:1 - Uh, lakše se diše. Imao je Janik brejk lopte, ali Novak je uspeo da osvoji ključne poene, i stigao do prvog gema u ovom delu meča. Ajmo, Đokoviću....

0:1 - Siner nastavlja da servira dobro i osvaja prvi gem u četvrtom setu. Nastavlja se borba na Rod Lejver areni.

Počinje četvrti set:

7:6, Ma, tako je majstore. Kad je bilo najteže, Đoković osvaja treći set posle taj - brejka. Nastavlja se borba na Rod Lejver areni. Da li Novak može do totalnog preokreta. Napokon je srpski teniser ubacio u šestu brzinu.

6:6 - Odluka pada u taj - brejku. Idemo, Novače, sada je vreme za set. 

6:5 - Đoković sigurno obezbedio taj - brejk, to je dobar znak. Siner servira da ostane u trećem setu. Velika borba na terenu.

Meč je prekinut na Rod Lejver areni, jer je jednom navijaču pozilo. Doktori su odmah stigli, igrači su se vratili na teren i čekaju rasplet događaja na tribinama.

5:5 - Nastavlja Janik da servira odlično, prave bombe, jednostavno Đoković nema rešenje za taj segment igre protivnika, ali ništa nije gotovo u trećem setu. Sve smo bliži taj - brejku.

5:4 - Novak stiže do osvojenog petog gema, ajde, sada brejk i Novak smanjuje na 2:1. Kakva bi tada borba bila na Rod Lejver areni. Može li Đoković napokon do brejka. Svi se nadamo nekom čudu. Ajmo, Srbine, možeš ti to.

4:4 - Velika se borba vodi u trećem setu, ali Siner nastavlja da fantastično servira, i Novak jednostavno nema rešenje za Janikove projektile.

4:3 - Neuporedivo bolje igra Đokovića u trećem setu, ajmo više da dođe i taj brejk, pa da se nadamo totalnom preokretu. Treba naći rešenje za prvi servis Sinera, tu leži šansa za najboljeg tenisera sveta.

3:3 - Siner nastavlja da odlično servira, a najbolji pokazatelj je i taj da Novak nije osvojio nijedan poen na njegov gem u trećem setu. Baš snažno udara lopticu Janik.

3:2 - Čini se da Nole pali polako motore. Bitno je da osvaja svoje gemove, nadamo se da će napokon stići i do brejka, koji svi sa nestrpljenjem očekujemo. Kako meč odmiče, i Đoković igra bolje, a sada da li će imati snage za totalni preokret, to ćemo da vidimo.

2:2 - Baš šteta, imao je Novak svoje prilike, čak vodio i 30:0, ali Siner kad je bilo najvažnije, odliično servirao i tako stigao do izjednačenja.

2:1 - Za sada je najvažnije da Nole osvaja gemove na servis, a nadamo se da će uspeti da dođe i do brejka, i tako ostane u ovom meču. Mada, preko puta mreže ima perfektnog Sinera, kome sve polazi za rukom. 

1:1 - Janik bez većih problema osvaja gem na svoj servis, bez izgubljenog poena. Italijan baš izgleda samouvereno. Biće ovo teško da preokrene Đoković, ali nema predaje. 

1:0 - Kakav gem, Novak napokon odigrao dobro na svom servisu, publika oduševljena, svi se na Rod Lejveru nadaju preokretu, a zašto i ne bi. Jedan je Đoković. Samo ovako nastavi.

Kreće treći set:

2:6 - Ovo baš nije dobro, Đoković ima dva seta minusa, i ne pamtimo da je Đoković tako loše odigrao dva seta na nekom grend slemu. Svi smo zabrinuti, naš igrač nikako da nađe svoj ritam, ruku na srce i Siner igra odličan tenis.

2:5 - Ništa ovo ne valja. Đoković u nokdaunu. Siner ima dva brejka prednosti, nikome nije jasno šta se ovo dešava. Svi su u šoku, Janik na korak od 2:0 u setovima.

2:4 - Janik opet glatko osvaja svoj servis, bez izgubljenog poena. Italijan posebno motivisan, Đoković mnogo greši, čak 23, dok je Italijan napravio samo sedam. Tu leži problem najboljeg na svetu.

2:3 - Ma, tako je majstore. Odlični servisu su mu doneli drugi gem, ali Janik i dalje ima prednost brejka. Glavu gore, Novače, možeš ti do totalnog preokreta, i to si mnogo puta pokazao u svojoj bogatoj karijeri.

1:3 - Janik sa nulom potvrđuje brejk. Novak nikako da uđe u svoj ritam. Totalno indisponiran naš igrač. nadamo se da je ovo sve prolazno.

1:2 - Šta se ovo dešava sa Novakom, Siner dominira, Đoković baš u lošem ritmu. Sada, već moramo da se zabrinemo. Italijan stiže do brejka i u drugom setu.

1:1 - Siner nastavlja tamo gde je krenuo, siguran na svom servisu i dolazi do izjednačenja. Ali, Novak daje naznake da će odigrati bolje ovaj servis. Držimo fige.

1:0 - Da li se to Novak vraća. Dobro je krenuo ovaj set i osvojio gem na svoj servis. Nadamo se boljem Đokoviću. Sa nulom do vođstva, ovako je nešto trebalo da se dogodi.

Kreće drugi set:

 

1:6 - Definitivno, Novak nije dobro krenuo meč, previše grešaka za najboljeg tenisera sveta. To koristi Siner, i stiže do prvog seta. Nadamo se boljem izdanju našeg igrača. Italijan ponovo neumoljiv, koristi svaku grešku Novaka. 

1:5 - Ovo baš nije dobro, Siner pravi još jedan brejk, Novak pravi veliki broj neiznuđenih grešaka. Nije to Đoković koga znamo.

1:4 - Raspucan je Siner, igra dobro tenis, služi ga servis, ali mi i dalje verujemo da Đoković može do prvog seta.

 

 

1:3 - Muči se Novak na početku meča, ali najvažnije je da je prekinuo seriju Italijana, i osvojio prvi gem na meču. Previše grešaka, ne ide ga ni prvi servis, ali verujemo u Novaka i da će kako duel bude odmicao igrati bolje.

0:3 - Janik potvrdio brejk, sve je trenutno na strani Sinera. Novak mora nešto pod hitno da uradi, da mu ne pobegne protivnik.

0:2 - Nije dobro krenulo, Novak u problemu. Siner već na startu stiže do brejka, bolje otvorio meč Italijan. Nema predaje Đokoviću.

0:1 - Italijanu prvi gem na servisu. Odlično je servirao i bez većih problema je stigao do prvog vođstva. Čini se da su obojica spremni za jedan dobar meča.

Siner prvi servira - Idemo, Nole, pokaži zašto si najbolji igrač na svetu. Držimo, fige, majstore.

Kreće meč:

Ludnica, Novak izlazi na teren, dočekan ovacijama od australijske publike, ali i naših, kojih takođe ima dosta na Rod Lejver areni.

Novak pred meč sa Sinerom, igrao fudba sa svojim timom. Nakon toga se malo istezao. Izglkeda spreman, ajmo, Đokoviću po još jedno finale u Melburnu.

.Novak Đoković je saznao termin svog polufinalnog meča na Australijan openu, protiv Janika Sinera. Međutim, trening najboljeg svetskog tenisera uoči okršaja sa Italijanom je prekinut. Razlog je bila kiša.

Đoković je na teren izašao sa zakašnjenjem, ali je samo desetak minuta prebacivao lopticu sa sparing partnerom. A onda je kiša poremetila planove. Srbin se sa svojim timom povukao u zatvoreni prostor i verovatno nastavio da trenira.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike