Novak saznao ime rivala na Mastersu u Parizu!

31.10.2023

13:55

0

Autor: D. N.

Najbolji svetski teniser bio je slobodan u prvom, ali u drugom nećemo gledati srpski okršaj

Novak saznao ime rivala na Mastersu u Parizu!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković je dobio protivnika u drugom kolu Mastersa u Parizu. Najbolji svetski teniser je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom će igrati protiv Tomasa Martina Ečeverija iz Argentine koji je pobedio našeg Miomira Kecmanovića.

Rezultat je bio 2:1 (4:6, 7:6, 6:4) posle dva sata i 48 minuta igre.

Iako je naš teniser, 53. na ATP listi imao prednost od 1:0 u setovima, usledio je preokret, pošto je 31. igrač sveta preokrenuo. I tako zakazao duel sa Đokovićem.

U prvom setu, Kecmanović je odlično počeo, pošto je napravio brejk za 1:0. Zatim je tu prednost samo oddržavao, mada je u poslednjem, desetom gemu Ečeveri imao prilike za brejk. Srbin ipak nije dozvolio brejk.

U drugom setu, uspeo je Argentinac da izjednači i to posle taj-brejka. Pre toga, videli smo dva uzastopna brejka. Kecmanović je poveo sa 4:3, ali je Ečeveri odmah uzvratio i izjednačio na 4:4. U 12. gemu, Argentinac je imao dve prilike za brejk, ali se Srbin ipak spasio i ušlo se u taj-brejk.

Imao je Kecmanović prednost od 6:5 i meč loptu, ali nije iskoristio. Usledila je mini serija protivnika, za izjednačenje u setovima.

U odlučujućem setu, Ečeveri je napravio brejk za 1:0, ali je Kecmanović uzvratio nešto kasnije, za egal od 2:2. Ali je Argentinac odmah zatim napravio novi brejk, za prednost od 3:2. Bez novih prilika za brejk, Latinoamerikanac je odneo pobedu za plasman u 1/16 finala.

Đoković i Ečeveri su igrali ove godine na Mastersu u Rimu, a srpski teniser je slavio sa 2:0 (7:6, 6:2).

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 5.779.335 evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike