Osećam se kao mačka sa devet života, svaki grend slem mi oduzme jedan! Novak u Parizu već razmišlja o 25. tituli!

30.10.2023

12:28

0

Autor: A. S.

Priznao je Nole i kako se "dopunjuje" za naredne izazove

Osećam se kao mačka sa devet života, svaki grend slem mi oduzme jedan! Novak u Parizu već razmišlja o 25. tituli!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se u Parizu gde ga čeka pretposlednji turnir u sezoni na kome će juriti finale kako bi ostao na prvom mestu na ATP tabeli.

Veliki konkurent biće mu Španac Karlos Alkaraz, ali Novak kao i mnogo puta do sada, gleda svoju igru. Pred početak turnira u glavnom gradu Francuske, Novak je govorio za Eurosport, a novinari su već usmereni na grend slem borbu i januar mesec kada će se igrati u Australiji. 

Tako je francuska novinarka upitala da li je već spremio jaknu sa brojem 25, aludirajući na osvajanje 23. i 24. grend slem titule, kada je imao specijalno dizajniraju opremu za proslavu.

- Date su mi instrukcije da o tome ne pričam o javnosti (smeh). To su sjajni problemi. Ako 25. titula dođe u januaru, to bi bilo sjajno. Dobio sam sjajne reakcije nakon prethodne dve jakne i nadam se da je Lakost proizveo dosta. Srećan sam sa 24. titule, znam da ljudi, naročito u mojoj zemlji kažu ‘Hajde, idemo na 25, 30‘. Da je tako lako, bilo bi sjajno - rekao je Novak i odgovorio na konstataciju "da on čini da takve stvare izgledaju lako":

- Ne znam kako izgleda, ali znam kakav je osećaj. Morate da zaradite to. Osećam se kao mačka sa devet života. Svaki put kad igram Grend slem, izgubim jedan. Morate u potpunosti da budete uključeni u to takmičenje. Sad više nego ranije. To je i razlog zašto sada imam veće pauze, moram da se ‘dopunim‘.

Turnir u Parizu biće Novaku prvi nakon Dejvis kupa u septembru, pa je definitivno uzeo nešto veću pauzu za odmor i vreme sa porodicom.

- Bilo je to sjajnih mesec i po dana koje sam uspeo da provedem sa svojom decom, ženom, roditeljima, prijateljima... Kvalitetno provedeno vreme sa njima je nešto što veoma cenim, ali i nešto što nisam imao poslednjih 15, 20 godina. Pokušavam da provedem svaki mogući trenutak sa njima - priznao je Đoković, a potom progovorio i o drugim aktivnostima kojim se bavio tokom tih meseci:

- Igrao sam golf i na Rajder kupu. Bilo je to neverovatno. Bio sam takmičarski nastrojen, ali sam uživao. Zahvalio bih se svima u Rajder kupu. Po prvi put sam uživo iskusio najveći gol turnir. Pratio sam i druge sportove, gledao lokalne beogradske košarkaške timove kako se takmiče u Evroligi. Ljubitelj sam fudbala i košarke, ljubitelj sam tih sportova.

Naravno, dotakao se i košarke i svog boravka u beogradskoj Areni, kada je pratio duel Zvezde i Asvela, na otvaranju Evrolige:

- Bila je to prva utakmica u Evroligi, 20.000 ljudi na tribinama. Bila je to utakmica Crvene zvezde, mog omiljenog kluba. Sjajno je biti tako izbliza. Svaki sport je uživo drugačije, nego da ga gledate na televiziji.

Nakon Pariza, Novaka očekuje još samo Završni turnir u Torinu, kao i Dejvis kup sa reprezentacijom Srbije. Ovog ponedeljka je otvorio i 397. nedelju na vrhu ATP liste i lagano korača ka jubilarnoj cifri 400!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike