Novak mu prilično beži, on ne odustaje! Alkaraz se i dalje nada prvom mestu

31.10.2023

11:09

0

Autor: D. N.

Drugoplasirani na ATP listi ima 8.625 bodova što je znatno manje od Srbinovih 11.045

Novak mu prilično beži, on ne odustaje! Alkaraz se i dalje nada prvom mestu
Karlos Alkaraz - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Novak Đoković je prvi, a Karlos Alkaraz drugi na ATP listi i razlika je prilična. Srbin ima 11.045 bodova, a Španac 8.625. Uprkos ovakvom odnosu snaga, Alkaraz želi da godinu završi na vrhu liste.

- Naravno da mi je cilj prvo mesto na ATP listi na kraju godine. Radim da budem još bolji igrač, ali naravno da se i Đoković pita - izjavio je Alkaraz koji je tokom sezone imao problema sa povredama.

- Osećam se bolje. Očigledno, imao sam nekoliko nedelja da oporavim telo. Povredio sam se na Mastersu u Šangaju, ali dani odmora su mi mnogo pomogli. Nisam još 100 odsto spreman, ali sam blizu - kazao je Španac koji je u Parizu trenirao sa Đokovićem i Kasperom Rudom.

- Imao sam kvalitetan trening sa Đokovićem i Rudom. Sa Đokovićem je to bio rad punog intenziteta. Mislim da smo već trenirali zajedno u Madridu i na Rolan Garosu. Ovo nam je treći ili četvrti put da radimo zajedno. Ne plašim se da će Novak da se navikne na moju igru, odigrali smo već četiri meča, tako da se dobro poznajemo - dodao je španski teniser.

Alkaraz će u drugom kolu turnira u Parizu igrati protiv Rusa Romana Safiulina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike