Možda će zvučati arogantno, ali... Novak kratko objasnio šta misli: Kada me ispraše, možda ću razmišljati!

09.09.2023

14:05

0

Autor: A. S.

Nema dileme za najboljeg na svetu

Možda će zvučati arogantno, ali... Novak kratko objasnio šta misli: Kada me ispraše, možda ću razmišljati!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Novak je nakon plasmana u veliko finale US opena bio naročito inspirisan, pa je na konferenciji za medije govorio o raznim temama.

Tako je bilo reči o famoznom "spuštanju slušalice", odmah nakon trijumfa nad Benom Šeltonom, a novinari su nastavili sa sitnim peckanjima. Međutim, dobro se snašao i sa odgovorima.

Ponovo se poteglo pitanje njegovih godina i rivalstvu sa skoro duplo mlađim igračima. 36-godišnji Đoković, osim po broju, ne pokazuje da je veteran. U nedelju će igrati 10. finale u Njujorku i boriti se za 24. grend slem titulu i sve to sa prvog mesta na ATP listi i ulogom favorita. Ali, mediji su upitali da li je iznenađen što i dalje vodi bitke sa mlađim kolegama, a on je udahnuo, pa sa osmehom poručio:

- Ne znam, možda ću zvučati arogantno, ali nisam iznenađen. Znam dobro koliko energije, posla i posvećenosti sam uložio u to. Znam da zaslužujem to i uvek verujem u sebe i svoje mogućnosti, veštine, kvalitete da mogu da se pokažem kada je najbitnije. Ne, nisam iznenađen. Fizički se osećam dobro, fit sam, spreman, jak, tako se dobro osećam, ne mogu da kažem kao ikada, ali najbolje u poslednjim godinama - rekao je Novak i dodao:

- Godine su samo broj, zvuči kao kliše, ali je tako. Ne želim da razmišljam o penziji i kraju karijere, ako se dobro osećam. Možda ću razmisliti ako me ti mlađi igrači ispraše u ranim rundama turnira.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike