Zašto sam tako slavio, pa svidelo mi se! Novak hladno odgovorio Amerikancima nakon što je klincu ukrao proslavu!

09.09.2023

10:11

0

Autor: A. S.

Đoković ne želi da razmišlja o istoriji, kako ga ne bi savladale emocije

Zašto sam tako slavio, pa svidelo mi se! Novak hladno odgovorio Amerikancima nakon što je klincu ukrao proslavu!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Reakcija Novaka Đokovića nakon trijumfa nad Benom Šeltonom dok simulira telefonski razgovor i spušta slušalicu, šokirala je navijače u Njujorku. 

Nikome nije bilo jasno zašto se Novak odlučio da učini identično što je Šelton nakon meča sa Frensisom Tijafom. 

Naravno, na konferenciji za medije se i o tome govorilo, pa je Đoković objasnio šta se dogodilo i prethodilo toj situaciji.

- Svidela mi se njegova proslava, kopirao sam je, ukrao sam njegovu proslavu... - rekao je Novak potpuno hladan, ali mali osmeh na licu nije mogao da sakrije.

 

 

Ipak, dalje nije govorio na tu temu, već se fokurisao na ono što sledi, 10. finale US opena i borba za 24. grend slem titulu.

- Činjenica je da sa 36 godina svako finale grend slema može da bude poslednje. Cenim tu priliku i šansu da osvojim slem više nego pre recimo 10 godina, tada sam razmišljao da imam još godina pred sobom. Ne znam koliko ih imam sada ili koliko ću moći u budućnosti da igram na sva četiri slema u sezoni. Pokušaću da uđem u finale kao bilo koji drugi meč sa namerom da pobedim. Biće težak izazov, ne samo zato što je izazov, već i zato što igram protiv jednog od njih dvojice od kojih sam izgubio finala slemova. Razumem važnost toga, oni su u odličnoj formi, kao i ja, sviđaju mi se moje šanse - poručio je, pa priznao da ga borba na slemovima najviše motiviše, ali da nije opterećen trkom za 24. grend slem trofej i rekord Margaret Kort:

- Ne znači mi previše, jer ne razmišljam na taj način. Svestan sam da ovakva prilika u ovom delu karijere je za mene poklon koji moram da prihvatim i da uradim što više sa tim. Mogao sam u Londonu da osvojim 24. titulu, izgubio sam od Karlosa u tesnom meču. Znam da su mnogi želeli da mi igramo u finalu zbog rivaliteta i neizvesnosti u dosadašnjim duelima. Razumem da je svako grend slem finale šansa za istoriju, ponosan sam na to. Nemam previše vremena niti dozvoljavam sebi da mislim o istoriji. Kada sam to radio 2021. u finalu US opena, onda sam bio preplavljen emocijama i nisam dobro igrao. Moram da se fokusiram i da se taktički spremim za meč - zaključio je Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike