Arogantni Amerikanac nahvalio sebe posle poraza od Novaka: Video sam onaj potez na snimku, to je sve što imam da kažem!

09.09.2023

11:01

0

Autor: A. S.

Šelton je i tokom meča reagovao neprimereno, ali se tu nije zaustavio

Arogantni Amerikanac nahvalio sebe posle poraza od Novaka: Video sam onaj potez na snimku, to je sve što imam da kažem!
Ben Šelton - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Interesantno je Novak Đoković obrazložio na konferenciji za medije svoj način proslave nakon trijumfa u polufinalu US opena.

Srpski teniser je noćas obezbedio 10. finale US opena, pobedom nad mladim Amerikancem, Benom Šeltonom, a nakon meča simulirao je da telefonira, pa je spustio slušalicu. Identično je učinio i Šelton nakon što je u četvrtfinalu savladao Frensisa Tijafoa, pa je ova Novakova reakcija izazvala šok.

A nakon što je na konferenciji za medije, hladno rekao da mu se dopalo kako je mladi Amerikanac slavio, pa mu je samo ukrao "foru", govorio je na tu temu i Šelton.

Krenulo je na konferenciji za medije i to rečima - Video si šta je Novak uradio....

- Da... Ja nisam video taj potez, tek sam posle video snimak. Ne sviđa mi se kada vidim da me ljudi na društvenim mrežama upozoravaju kako treba da slavim ili kako ne treba. Kao dete sam naučio da je imitacija najbolji pokazatelj da vam neko laska, to je sve što imam da kažem o tome - poručio je 20-godišnji Šelton.

Amerikanac je i tokom meča više puta pokazao nepoštovanje i bezobrazluk, a i na konferenciji je priznao da u meč sa Novakom "ušao" kao da je bilo ko drugi protivnik.

- Ne znam da li sam se osetio drugačije u smislu kako se loptica vraćala u smislu snage i pozicije, ali je vratio visok procenat loptica. Znao sam da je sjajan riterner i defanzivac. Najviše me raduje što iako nisam toliko dobro servirao tokom turnira, da vidim da imam dodatnu brzinu. Uprkos tome takmičio sam se sa njima, razmenjivao udarce, nisam samo server. Igrao sam kompletan tenis - govorio je Šelton i tako nahvalio sebe.

- Naučio sam da je to igrač koji može da se takmiči na vrhunskom nivou, ima sličan mentalitet kao je, emotivan je, agresivan. Bilo je kul biti deo tog meča i nadam se da ćemo ponovo igrati", poručio je Šelton i na kraju govorio o razlikama između Novaka i ostalih igrača - dodao je Amerikanac i na kraju uporedio Novaka sa ostalim igračima:

- Novak ima više vatre u sebi, možete da vidite taj takmičarski duh kako izlazi iz njega. Takav je tokom celog meča, 'zaključan' je, fokusiran. Mnoge stvari koje sam video u sebi tokom ove dve nedelje, video sam to isto i kod njega. To je neka razlika u odnosu na neke druge vrhunske igrače sa kojima sam igrao. Porazi me ne lome, imam dugoročne ciljeve, sve to je dug proces. Malo sam razočaran naravno, jer volim da se takmičim. U Australiji sam se zadovoljio rezultatima i onda sam imao nekoliko teških meseci posle toga. Sada drugačije razmišljam i spremam se za narednu sezonu, želim da napredujem. Radiću napornije sigurno... - zaključio je mladi Amerikanac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike