Novak je mentalno najjači sportista na svetu: Pilić za 24sedam otkrio koliko je Đoković psihički dominantan!

11.07.2022

12:25

0

Autor: Milan Nastić

Bivši trener srpskog tenisera impresioniran Noletovom unutrašnjom snagom

Novak je mentalno najjači sportista na svetu: Pilić za 24sedam otkrio koliko je Đoković psihički dominantan!
Vimbldon13 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Novak Đoković iza sebe ima fantastičan turnir, osvojio je sedmi put Vimbldon, i stigao do 21. titule na grend slemovima.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa bivšim Noletovim trenerom Nikolom Pilićem, koji je bez dileme jedan od najzaslužnijih za sve što je srpski teniser ostvario u svojoj bogatoj karijeri.

- Novak je još jednom pokazao svoju veličinu. Bio je dominantan tokom čitavog Vimbldona i na kraju zasluženo ga osvojio. Još jednom je pokazao svoju snagu, a siguran sam da među svim sportistima, ne samo teniserima nema mentalno jače osobe. To je nešto neverovatno. Novak je od početka godine prolazio kroz izuzetno težak period, bio je pod velikim pritiskom, ali to ga nije sprečilo u ciljevima koje je sebi zacrtao - poručio je Pilić za 24sedam.

Bivši trener Novaka Đokovića prokomentarisao je mogućnost da srpski teniser ne igra na predstojećem US openu.

- To što rade Amerikanci i Englezi, ali čitav zapadni svet kako se ponaša prema Novaku je sramota. Mislim da je glupo što organizatori US opena, neće dozvoliti Đokoviću ove sezone da igra. Nema mi logike, prošle godine kada je bila mnogo gora situacija oko koronavirusa, mogao je da učestvuje, a sada ne može. Nije mi tu nešto jasno. Svestan sam da je politika umešala prste, ali totalno su izgubili kompas. Pa onda, ATP kaže nema bodovanja, zar Kirjos nije zaslužio da posle finala dobije 1200 bodova. Totalno poremećeni odnosi. Onda zabrane ruskim igračima da nastupaju na Vimbldonu, ako se ne odreknu Putina. Definitivno ne znaju šta da rade.

Nikola Pilić se osvrnuo i na odličnu igru Novaka Đokovića tokom čitavog Vimbldona, napominjući da nije ništa iznenađujuće to što je u nekim mečevima morao da krene iz minusa.

MN Press
 

- Neki misle da je to neka taktika. To nema veze sa istinom, jednostavno Novak sporije pali motore, on je takav igrač. Ali njegova glava je toliko jaka, da nije nikakav problem da gubi 1:0, ili 2:0 i da preokrene rezultat u svoju korist. To je mnogo puta pokazao u svojoj karijeri. 

Hrvatski trener veruje da Novak može da bude igrač sa najviše osvojenih grend slemova, samo da ga zdravlje služi.

- Verujem da Novak može da igra na najvišem nivou još četiri godine, naravno samo da ga zdravlje služi. On ima neverovatno telo, i Nole izuzetno brine o njemu, tako da sam siguran da će još dugo igrati. Jedini problem sa kojim može da se suoči Đoković je zabrana igranja turnira. Mnogo vremena ti treba da se posle vratiš u ritam. Tenis je specifičan sport, koji ne trpi velike pauze. Pogledajte koliko je njemu trebalo da se vrati nakon što nije mogao da nastupa na Australija openu. Tek je u pravu formu ušao na Masteru u Rimu, a za to mu je bilo potrebno nekoliko meseci - zaključio je Pilić za 24sedam. 

BONUS VIDEO:   

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike