Novače, ti si kralj: Prošao golgotu, a onda osvojio Vimbldon! 24sedam analizirao Đokovićev istorijski uspeh!

11.07.2022

10:05

0

Autor: Milan Nastić

Srpski teniser još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih tenisera svih vremena

Novače, ti si kralj: Prošao golgotu, a onda osvojio Vimbldon! 24sedam analizirao Đokovićev istorijski uspeh!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alastair Grant)

Novak Đoković je kralj Vimbldona! Svet mu se divi, čestitike stižu sa svih strana, velike face mu se klanjaju, kako i ne bi kad je Nole sedmi put podigao pehar na prestižnom grend slemu, od toga četvrti put zaredom.

Jedino što možemo da kažemo "Kapa dole majstore"!

Kad se na to doda da na Centralnom terenu nije poražen devet godina, odnosno ostvario je 39 trijumfa u nizu što nikome nije pošlo za rukom u istoriji, Nole zaslužuju veliko poštovanje, jer je još jednom dokazao da spada u najveće tenisere svih vremena, ako nije i najveći.

Ovaj uspeh dobija još više na značaju kad se uzme u obzir kroz šta je srpski teniser prolazio od početka godine.

Od zabrane igranja na Australijan openu, pritisaka kojima je bio izložen prethodnih meseci, ali Novak je sve to izdržao i još jednom je pokazao kolika je mentalna gromada, i da mu u tom segmentu nema ravnog u svetu sporta.

To je najbolje pokazao u samoj završnici Vimbldona, gde je poslednja tri meča gubio prve setove, od Sinera je bio u zaostatku čak dva, ali uspeo je da ostvari totalni prokret i te duele privede u svoju korist.

Tanjug/(AP Photo/Alastair Grant)
 

A, šlag na tortu je bio finalni okršaj protiv Nika Kirjosa, koji je Novak taktički toliko dobro odigrao, da Australijanac na kraju meča nije mogao ništa drugo da uradi nego da se pokloni teniskom kralju.

Imao je Đoković i u tom susretu zaostatak od jednog seta, Kirjosa je služio fantastično servis, činilo se da srpski teniser teško može da nađe rešenje za njegove projektile, ali naravno tako nije mislio Novak, koji je svojim riternima počeo da izluđuje Australijanca.

Kirjos koji je poznat da ima kratak fitilj, počeo je da luduje na terenu, da se svađa sam sa sobom, ulazi u raspravu sa sudijom, priča sa publikom, to je srpski teniser znao da iskoristi i na kraju zasluženo podigao pehar na Vimbldonu.

Sad čuveno pitanje, koji su sledeći koraci Đokovića?

Odgovor verovatno od milion dolara, od toga da li će igrati US open, gde će mu biti dozvoljeno da nastupa, a jedno je sigurno, a to je i sam Nole pojasnio da neće juriti bodove, bez obzira na to na kojem će biti mestu na ATP.

Najgori scenario je da preskoči naredna dva grend slema, a to su US open i Australijan open, što znači da bi tek mogao da zaigra na Rolan Garosu 2023. godine, a najbolji da se već za mesec i po dana pojavi u Njujorku.

Ostaje da se vidi gde će srpski teniser moći da nastupa, ali stekao se utisak da se neće time opterećivati i da će pustiti da se situacija sama po sebi razvija.

BONUS VIDEO:  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike