Teško je poverovati u bojkot Vimbldona, Novak najbolje zna šta mu je činiti! Pilić za 24sedam otkrio zbog čega to nije realno!

29.04.2022

11:45

1

Autor: Milan Nastić

Bivši Đokovićev trener smatra da je za takvu odluku odgovoran premijer Velike Britanije Boris Džonson

Teško je poverovati u bojkot Vimbldona, Novak najbolje zna šta mu je činiti! Pilić za 24sedam otkrio zbog čega to nije realno!
Nikola Pilić i Novak Đoković - Copyright MN Press

Novak Đoković je ponovo u centru pažnje svetske teniske javnosti.

Naime, švajcarski "Blik" je objavio da postoji mogućnost da se prvi reket na ATP listi ne pojavi na Vimbldonu kako bi se na taj način solidarisao sa ruskim i beloruskim teniserima kojima nije dozvoljeno da učestvuju na ovom prestižnom grend slema.

A, navodno tu informaciju su dobili od bivšeg Noletovog trenera Nikole Pilića. 

Tim povodom 24 sedam je stupio u kontakt sa hrvatskim stručnjakom, koji smatra da nije fer to što su uradili čelnici Vimbldona i da teniseri iz Rusije nisu krivi zbog situacije u Ukrajini.

- Prvo moram da istaknem da ovim pitanjem prvo treba da se bave ATP i VTA. To je u njihovoj ingerenciji i smatram da moraju da stanu na stranu tenisera kojima je zabranjeno da učestvuju na tako prestižnom turniru. O nekoj solidarnosti svih igrača, teško je poverovati u takvu ideju, jer u pitanju su ogromni novci i nisam siguran da je to danas realno. Daću vam najbolji primer, ja sam na Vimbldonu igrao za 50 funti, a danas su i pitanju milioni. Sve vam je jasno. Što se tiče Novaka on je izneo svoj stav, a da li razmišlja da bojkotuje, on najbolje zna šta mu je raditi - poručio je Pilić za 24sedam.

MN Press
 

Iskusni hrvatski stručnjak ističe da je verovatno pritisak na čelnike Vimbldona izvršila Vlada Velike Britanije.

- Iskreno se nadam da će čelnici Vimbldona promeniti mišljenje. Oni mogu da učestvuju na Rolan Garosu, a u Londonu ne mogu. Šta su Rubljov i Medvedev krivi za rat, apsurdno. Mislim da je Boris Džonson budala, ludak, to nije normalno šta čovek radi.

Nikola Pilić je nedavno bio u Beogradu gde je bio gost Novaka Đokovića na Srbija openu.

- Bila je to prelepa nedelja iza mene. Bio sam u Beogradu gde smo predivno dočekani od Novaka i njegove porodice. Malo sam se zbunio kad sam držao onaj govor, nisam očekivao da ću pričati. Bio sam previše emotivan. 

Jedan od najvažnijih Novakovih trenera u karijeri osvrnuo se i na partije Novaka Đokovića, napominjući da je turnir u Beogradu bio ohrabrujući za njega.

- Moramo da budemo svesni da je pre Srbija opena odigrao samo pet mečeva u 2022. godini. To je premalo, ali u Beogradu je pokazao da diže formu. Nadam se da će turniri u Madridu i Rimu biti dobri za Novaka i da će spremno dočekati Rolan Garos, koji i jeste njegov cilj. Nemam zlatnu kuglu da bi znao šta će biti, ali jedno je sigurno ako bude ubacio u šestu brzinu, nema mu ravnog - zaključio je Pilić za 24sedam.    

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike