Novak je platio cenu! Legenda srpskog tenisa za 24sedam analizirala Đokovićevu preranu eliminaciju

13.04.2022

10:20

0

Od najboljeg srpskog i svetskog igrača bolji je bio Španac Davidovič Fokina

Novak je platio cenu! Legenda srpskog tenisa za 24sedam analizirala Đokovićevu preranu eliminaciju
novak đoković - Copyright AP Photo/Daniel Cole

Novak Đoković se na Mastersu u Monte Karlu zadržao veoma kratko. Najbolji srpski i svetski teniser odigrao je samo jedan meč, svoj prvi na prestižnom turniru. Kao prvo nosilac je bio slobodan u prvom kolu, a onda ga je u narednom pobedio Alehandro Davidovič Fokina.

Za komentar smo pozvali Radmila Armenulića, teniskog stručnjaka i bivšeg selektora našeg Dejvis kup tima. Za njega dileme nema, Đokovića je koštala činjenica da je pre Monte Karla ove godine igrao samo u Dubaiju, gde je posle dve pobede upisao i poraz, za elimninaciju.

MN Press
 

- Platio je cenu jer nije igrao turnire. Čak 50 dana nije odigrao takmičarski meč i onda je naravno odigrao slabo. Pogledajte podatak da je izgubio devet servisa, i to jasno govori da nije u formi. Jednostavno, morate da igrate mečeve. Novak je samo trenirao, a to nije isto. Kada igrate meč, postoji i određena trema. Bojite se da ne pogrešite, a kada trenirate, potpuno ste opušteni. Jednostavno nije bio pripremljen kako treba - kazao je Armenulić za 24sedam.

Već sledeće nedelje počeće i turnir u Beogradu, a zatim slede Masters u Rimu, a onda i Rolan Garos. Može li Novak do Otvorenog prvenstva Francuske da podigne formu?

Armenulić i nije baš optimista.

- Mislim da je do Rolan Garosa kratko vreme da postigne željenu formu. U Beogradu će imati protivnike, kao što je Rubljov, Hačanova... Monfis je otkazao, a Tim takođe nije u formi. Trebalo bi da osvoji turnir u Beogradu, ali nisam siguran da li to i može. Razlog je taj pad u formi i teško će je podići do turnira u Parizu.

Za kraj iskusni stručnjak je komentarisao i ko bi mogao da osvoji turnir u Kneževini.

- Znate šta, teško je prognozirati. Možda mali Alkaraz koji igra sve bolje i bolje. A tu su i Rubljov, Zverev, Cicipas... - zaključio je Armenulić razgovor za 24sedam.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike