Mnoge tenisere bi slomila depresija, ali Nole je neuništiv! Legendarni trener analizirao za 24sedam Đokovićev povratak na teren!

22.02.2022

12:45

0

Autor: Milan Nastić

Radmilo Armenulić je svestan da se prvi reket sveta nalazi u nezavidnoj situaciji

Mnoge tenisere bi slomila depresija, ali Nole je neuništiv! Legendarni trener analizirao za 24sedam Đokovićev povratak na teren!
Tan2022-2-21_20515059_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Legendarni trener Radmilo Armenulić smatra da se kod Novaka Đokovića u meču sa Lorencom Muzetijem videlo da još nije u formi, ali da je to i normalno s obzirom na to kroz šta je sve prošao prvi reket sveta.

Bivši Dejvis kup selektor u razgovoru za 24sedam smatra da bi većina igrača psihički pala da su bili u njegovoj situaciji, ali da je Đoković još jednom pokazao mentalnu snagu.

- Novak je još jednom pokazao koliko je mentalno jak. Slobodno mogu da kažem da je kao stena. Većina igrača bi pala u depresiju da je prošlo kroz ono što se Đokoviću događalo prethodnih nekoliko meseci. Većina bi to teško mentalno podnela, ali Nole je još jednom pokazao da je psihički izuzetno stabilan - poručio je Armenulić za 24sedam.

Iskusni stručnjak se osvrnuo i na prvi meč srpskog tenisera u Dubaiju, napominjući da se kod prvog reketa sveta videlo da još nije u zavidnoj formi.

- Nije to bila forma koju smo očekivali kod Novaka. Protiv Muzetija se videlo da to nije igra koja našeg tenisera krasila poslednjih 15 godina, ali to je i razumljivo. Mislim da je za njega najvažnije da je pobedio, i svi se nadamo da će podizati formu kako turnir bude odmicao. Nije Italijan neko zvučno ime, ali Nole se mučio i protiv njega, ali to ne treba da nas zabrinjava.

MN Press
 

Radmilo Armenulić ističe da prvom reketu sveta nije jasna situacija, jer i dalje je velika neizvesnost oko turnira na kojima će učestvovati.

- Kad je već odlučio da se ne vakciniše, biće dosta problema oko njegovih nastupa na predstojećim turnirima. Kako sada stvari stoje neće učestvovati na američkoj turneji, dok postoji realna šansa da igra u Monte Karlu i Rimu. Velika neizvesnost je oko Rolan Garosa, taj odgovor ćemo još čekati. Nadamo se najboljem - istakao je Armenulić.

Bivši selektor je svestan da su se pojavili igrači koji ozbiljno mogu da ugroze najboljeg tenisera sveta.

- Neće Novak biti favorit u svakom meču. Došla je plejada novih igrača predvođeni Medvedevim, koji ozbiljno pikira da skine sa trona Đokovića. To je već pokazao. Nadal je osvojio Australijan open, a da budemo iskren za mene je najveći favorit za osvajanje Rolan Garosa. Biće teško adaptirati se na nove okolnosti, ali imam veliko poverenje u našeg asa - zaključio je Armenulić za 24sedam.        

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike