Posle Đokovića i Lajović završio! U samo nekoliko sati dva Srbina eliminisana u Monte Karlu!

12.04.2022

19:07

0

Autor: 24sedam

Bolji je bio Bugarin Dimitrov

Posle Đokovića i Lajović završio! U samo nekoliko sati dva Srbina eliminisana u Monte Karlu!
Dušan Lajović - Copyright MN Press

Posle Novaka Đokovića sa Mastersa u Monte Karlu je eliminisan i Dušan Lajović. Naš igrač (49. na ATP listi) je u meču drugog kola izgubio od Grigora Dimitrova. Bugarin, 29. na svetskoj rang listi je pobedio sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:2) posle dva sata i šest minuta.

Tako je sada samo Laslo Đere ostao na turniru, od srpskih igrača. Podsetimo, Lajović je u prvom kolu savladao Filipa Krajinovića.

U prvom setu uspešniji je bio Lajović. Napravio je brejk već u prvom gemu, a zatim i potvrdio, za 2:0. U nastavku meča nije bilo novih brejkova, pa je Srbin zadržao tu prednost. U drugom setu, poveo je Bugarin sa 1:0 i 2:1, ali je onda Srbin preokrenuo. Poveo je sa 3:2, uz brejk, ali je onda stao. Do kraja je samo Dimitrov osvajao gemove.

Odlučujući set je počeo vođstvom Lajovića, a u nastavku su oba igrača osvajala gemove na svoj servis. Onda je u petom Bugarin napravio brejk, poveo sa 3:2 i ubrzo meč priveo kraju. Lajović nije osvojio više nijedan gem.

Takođe treba reći i da je učešće okončao i Nikola Ćaćić i tako "kompletirao" loš dan za naše igrače. Naš teniser je sa Tomislavom Brkićem (BiH) završio takmičenje već u prvom kolu dublova. Bolji od tandema iz Srbije i Bosne i Hercegovine bili su Marselo Arevalo iz Salvadora i Holanđain Žan-Žilijen Rožer, koji su slavili rezultatom 2:0 (6:3, 6:3).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike