Novaka čeka blokbaster! Svi pričaju samo o jednom Đokovićevom rivalu

09.04.2022

06:22

0

Najbolji svetski teniser je prvi "kosturaš" na prestižnom turniru koji je osvojio jednom, 2015. godine

Novaka čeka blokbaster! Svi pričaju samo o jednom Đokovićevom rivalu
20210527mmDjokov80 - Copyright MN Press

Novak Đoković je na predstojećem Mastersu u Monte Karlu određen za prvog nosioca, pa će biti slobodan u prvom kolu. U drugom će najbolji srpski i svetski tenser igrati protiv boljeg iz okršaja Alehandra Davidoviča Fokine i Markosa Hirona.

Ukoliko preskoči i drugo i treće kolo, potencijani rival u četvrtfinalu je Karlos Alkaraz. I upravo je mladi Španac veoma zanimljiv kao rival Srbinu. Na društvenim mrežama odmah je "zapao" za oko ovaj potencijalni duel.

Teorijski, mogao bi Đoković na megdan i Tejloru Fricu, ali je na sajtu ATP-a, mogući okršaj sa Alkarazo već okarakterisan kao "blokbaster".

Ali razlika je velika u svemu. Pre svega u godinama, pa onda sve proizlazi iz toga. Đoković je skoro duplo stariji od mladog kolege. Srbin ima 34, a Španac 18 godina. Samim tim, logično je da ima mnogo više titula, 86 prema tri.

Do sada nisu nikada igrali, a mladi teniser koga nazivaju naslednikom Rafaela Nadala je ove sezone već osvojio dva trofeja. Bio je šampion u Rio de Žaneiru, a zatim i na Mastersu u Majamiju. Prošle godine je osvojio turnir u Umagu i jasno je da ovaj momak "puca na visoko".

Kao što smo rekli, ima samo 18 godina (sledećeg meseca puni 19), a već je na 11. mestu ATP liste.

U nedelji pred nama ćemo gledati mečeve iz Kneževine, pa ćemo da vidimo koliko će ko daleko da stigne.

Mada treba podsetiti da je Đoković ove godine pravio dužu pauzu kada je reč o turnirima. Nije igrao na Australijan openu jer je bio deportovan, zatim je eliminisan na turniru u Dubaiju, a onda i preskočio turneju po Sjedinjenim Američkim Državama, jer nije vakcinisan.

Turnir u Kneževini je osvojio samo jednom, pre sedam godina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike