Novakovo "ropstvo" donelo spas migrantima! Posle nekoliko godina konačno su slobodni!

07.04.2022

07:36

0

Autor: 24sedam

Najbolji srpski teniser proteran iz Australije, pa nije ni igrao na Grend slemu u Melburnu

Novakovo "ropstvo" donelo spas migrantima! Posle nekoliko godina konačno su slobodni!
Tan2022-1-15_23656461_2 - Copyright Tanjug/James Ross/AAP via AP

Golgota Novaka Đokovića tokom boravka u Australiji u januaru pokrenula je brojna pitanja. Ne samo da se pričalo o sramnom tretmanu vlasti Australije prema najboljem svetskom teniseru koji je na kraju proteran, već i o položaju ilegalnih migranta. Podsetimo, Đoković je bio smešten u melburnškom hotelu "Park" sa migrantima, koji su na kraju i pušteni, posle tri meseca.

Tu vest je potvtrdila i mđeunarodna organizacija, Amnesti internešnl.

- Tri meseca otkako su svetski mediji gledali Novaka Đokovića kako dolazi i odlazi iz pritvora u Park hotelu, migranti koji su uz njega bili i koji su držani godinama su konačno slobodni. Tužno je da su nekoliko godina držani nepotrebno po hotelima u Australiji, posle godina po ostrvima i van obala - poručili su iz Amnestija.

Kako prenose mediji u Australiji, na slobodi se našlo dvadesetoro ljudi iz nekoliko imigracionih centara i odobrene su im takozvane "bridžing" vize kojima će moći da se kreću i žive normalnije dok trajnije ne reše svoj status u Australiji.

- Ovo je pobeda ne samo za nas, već i za sve one koji su se borili za našu slobodu - rekao je jedan od oslobođenih, Tanuš Selvarasakažem, a prenosi australijski SBS.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike