OTKRIVAMO! Koja li je tajna vrhunskih rezultata Novaka Đokovića? Koja li je tajna?

07.04.2022

06:25

0

Autor: 24sedam

Saradnja sa naučnicima u japanskom gradu Kobeu mnogo pomaže najboljem svetskom teniseru

OTKRIVAMO! Koja li je tajna vrhunskih rezultata Novaka Đokovića? Koja li je tajna?
Tan2022-2-23_194814967_2 - Copyright Tanjug/AP

Koja li je tajna vrhunskih rezultata Novaka Đokovića? Koja li je tajna?

Dosad se o tome ništa nije znalo, ali je zahvaljujući izvesnom Marku Siberu sve saznalo!

Ovaj gospodin, zadužen za razvoj jedne poznate kompanije sportske obuće, otkrio je jednu od "tajni" najboljeg srpskog i svetskog tenisera.

Novak Đoković aktivno učestvuje u izradi svojih patika jer su one jedna od veoma bitnih stavki u svetu vrhunskog sporta. Posebno u tenisu, u kom se menjaju podloge na kojima se igra.

Zbog toga Nole veliku pažnju posvećuje i tom, naizgled minornom, detalju i zajedno sa naučnicima u japanskom Kobeu učestvuje u stvaranu idealnog modela i rešenja za sve vrste podloga na kojima igra.

- Vrhunski sportisti poput Novaka Đokovića uključeni su u stvaranje novih modela i to odlično funkcioniše. Novak je u stalnom kontaktu sa našim ekspertima na licu mesta i veoma blisko sarađuje sa naučnicima iz našeg Instituta za sportsku nauku - rekao je Siber za tenis. net.

MN Press
 

- To funkcioniše veoma dobro jer top sportisti kakav je Novak Đoković, uključeni su u kreaciju novih modela. Novak veoma blisko sarađuje sa naučnicima iz našeg Instituta za sportsku nauku u japanskom Kobeu. U konstantnom je kontaktu sa ekspertima na licu mesta – rekao je Siber za Tennis.net.

Ovaj stručnjak je otkrio i da se patike prilagođavaju ne samo podlogama na kojima se igra, nego i drugim bitnim detaljima. Tako će "linijaš", odnosno teniser koji je uglavnom u defanzivi nositi jednu vrstu, a onaj koji se često kreće po celom terenu nositi drugu vrstu patika. Postoje i one koje kombinuju performanse kako bi se izvukao maksimum bez obzira na stil igre tenisera.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike