Đoković konačno na terenu! Novak saznao rivale u Monte Karlu

08.04.2022

15:32

0

Turnir u Kneževini će trajati od 10. do 17. aprila

Đoković konačno na terenu! Novak saznao rivale u Monte Karlu
nole24 - Copyright AP Photo/Mark Baker

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković saznao je imena protivnika na Mastersu u Monte Karlu, koji će trajati od 10. do 17. aprila. Kao prvi nosilac, u prvom kolu biće slobodan, a u drugom ga čekaju Alehandro Davidovič Fokina ili Markos Hiron.

Protiv Španca Fokine (45. na ATP listi) igrao je dva puta, i oba puta slavio, na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i na Mastersu u Rimu, prošle godine. Kada je reč o Hironu, Amerikancu, 53. na svetskoj rang listi, još nisu odmerili snage.

U nastavku turnira, mogući protivnici su Roberto Bautista Ahut (3. kolo), Karlos Alkaraz (1/4 finale), Kasper Rud (polufinale) i u finalu Aleksander Zverev. Novak do finala neće moći da igra protiv pomenutog Zvereva, Stefanosa Cicipasa, Andreja Rubljova, Feliksa Ože-Alijasima i još četvorice nosilaca koji su na suprotnoj strani žreba.

Na turniru u Kneževini igraće i Dušan Lajović i Filip Krajinović. Voljom žreba, njihov duel je zakazan već za prvo kolo. Laslo Đere će igrati protiv kvalifikanta.

Inače, parove je izvlačio Cicipas, prošlogodišnji šampion koji je u finalu slavio protiv Andreja Rubljova sa 2:0.

Đoković je na prestižnom turniru slavio samo jednom, pre sedam godina, dok je Rafael Nadal neprikosnoven sa 11 titula.

Srbin ovim turnirom otvara sezonu na šljakastim terenima, a posle Monte Karla igraće i u Beogradu. Podsetimo, od turnira u Dubaiju je napravio pauzu, pošto nije išao na turneju po Sjedinjenim Američkim Državama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike