Srbija je i dalje na nogama! Novak zakazao novi trening, sjajna vest stiže na kraju dana

10.01.2022

22:55

2

Autor: 24sedam

Pratite iz minuta u minut situaciju vezanu za Novaka Đokovića na portalu 24sedam

Srbija je i dalje na nogama! Novak zakazao novi trening, sjajna vest stiže na kraju dana
djokovic 1001-bbb1 - Copyright Profimedia/Tanjug/AP/Hamish Blair/MN Press

Iako je delovalo da je priča o statusu Novaka Đokovića uspešno završena, to ipak nije slučaj. Sada su se pojavile nove informacije, a ponovo ćete dešavanja iz Australije moći da pratite na našem portalu.

Mislili smo da ćemo sada samo razmišljati kako će se najbolji srpski i svetski teniser pripremati za turnir na kojem treba da brani titulu.

Ali, sramno ponašanje tamošnjih vlasti sve je poremetilo. Podsetimo, Novak je nekoliko dana bio u pritvoru i čekao je suđenje na kojem je odlučeno da su mu granične vlasti ipak bez pravnog osnova oduzele vizu. Đoković je vizu, samim tim i dozvolu za učešće na Australijan openu dobio na osnovu medicinskog izuzeća da se ne vakciniše.

Pošto se situacija menja iz sata u sat, budite uz naš portal.

BLOG UŽIVO

23.52 - Sjajne vesti stižu na kraju izuzetno dugačkog i napornog dana. Ugledni australijski advokat Džastin Kvil, koji je uoči suđenja isticao da Novak ima odlične šanse da dođe do pobede, sada tvrdi da je izuzetno mala verovatnoća da se ministar za imigraciono prvavo Aleks Hok odluči za ukidanje Đokovićeve vize. Sve je detaljno obrazložio i deluje da je konačna pobeda nadohvat ruke.

23.14 - Konačno se oglasio i ATP. Krovna teniska organizacija se pet dana pravila kao da se ništa ne dešava, da bi tek pošto je sudija Entoni Keli presudio u korist Novaka Đokovića, rešila da izda saopštenje u kojem pozdravlja takvu odluku.

22.26 - Javila se i čuvena Martina Navratilova. Ona ima visoko mišljenje o Đokoviću, ali kaže da ne može da brani njegov stav o vakcinama.

20.44 - Zna se i kada će biti žreb za Australijan open, te da Novak Đoković neće moći na Danila Medvedeva pre potencijalnog finala. Opširnije o svemu pročitajte OVDE.

19.27 - Posle roditelja i brata Đorđa, oglasio se i Marko Đoković. On je na Instagramu poslao poruku podrške bratu Novaku.

- Hvala ti na ljubavi, duši, duhu... Hvala što si realan, iskren... Hvala ti što si ostao jak i što si zadržao humor... Hvala ti što si se borio za nas i predstavljao narod. Hvala ti što si pokazao da postoji nada u ovako teškim momentima. Hvala ti što, nisi nam pokazao samo onadu, već što si nam pokzaoa put i dao snagu da punom brzinom ne stajemo - napisao je Marko na svom Instagram profilu.

18.59 - Novak Đoković zakazao je trening za utorak! Opširnije pročitajte OVDE.

18.43 - Australijski novinar na Tviteru je istakao da je prvi put u životu srećan jer je njegova zemlja u nečemu izgubila, te odgovorio kolegi iz Amerike koji je napao Novaka.

18.17 - Britanski Eurosport je podsetio na Novakova slavlja u Melburnu, te postavio pitanje - Da li kreće borba za 10. titulu Australijan opena. 

17.53 - Nakon Novakove oslobađajuće presude, strani mediji su se osvrnuli već na borbu za 21. grend slem titulu, te većina njih ističe da najbolji teniser sveta ima velike šanse.

17.34 - Oglasio se i britanski premijer, Boris Džonson, koji je istakao da je pobornik vakcinacije, ali nije nagovestio da će Đokovića kao nevakcinisan imati probleme da učestvuje na Vimbldonu

17.12 - Celu situaciju komentarisao je i legendarni Nikola Pilić, koji je naveo da Australiji nije potrebna ova blamaža, te je podsetio i na to da je Rafael Nadal nedovoljno vremena proveo u izolaciji, odnosno ranije je stigao u Australiju.

15.45 - Izjavu za 24sedam dao je i Bogdan Obradović.

- Novak se rodio, promenio tri države, prošao je kroz teške situacije, stradanje našeg naroda, nosi to u genima. I to naša deca nose vrlo ponosno. Kao vrlo mlad junior je doživeo, pamtim to bili smo zajedno, i bombardovanje. Novak to zna, kao i Ziki, Janko, Jelena, Ana... Iz svih teških situacija, šta ćeš boriš se, jedi hleba i paštete i treniraj šest sati dnevno - kazao je između ostalog u veoma zanimljivom intervjuu, nekadašnji selektor Dejvis kup tima.

15.40 - Otac Srđan je izneo nove, šokantne detalje.

- Mislim da je ovo velika pobeda njega, njegove porodice i slobodarskog sveta. Mi svi imamo pravo da kažemo šta mislimo i da nemamo posledice za to lično mišljenje, da poštujemo zakone svake zemlje, njihova pravila, zemlju u koju ulazimo, a on je svojim delovanjem i ulaskom ispunio sve što su tražili da bi on mogao da dođe i da se bavi svojim poslom - kazao je između ostalog stariji Đoković. 

15.20 - Đoković i dalje dobija podršku od sportista širom sveta.

14.40 - Završena je i konferencija na kojoj su pričali članovi najuže porodice. Od oca, majke, strica i mlađeg brata se moglo čuti mnogo zanimljivih detalja.

- Zadovoljan sam i zahvalan što mi je sudija poništio ukidanje vize. Uprkos svemu što se desilo želim da ostanem i da pokušam da se takmičim na AO. Ostajem fokusiran na to, doleteo sam ovde da igram pred neverovatnim navijačima - napisao je između ostalog na Tviteru.

14.13 - Emotivna mama Dijana je istakla da je ova Novakova pobeda veća i važnija od bilo koje grend slem titule

14.04 - Novak je slobodan čovek i već je trenirao, saopštio je Đorđe Đoković

14.00 - Počela je konferencija za medije u organizaciji porodice

13.20 - Ko je čovek, koji u rukama drži sudbinu Novaka Đokovića? Ko je Aleks Hok, saznajte u ovom tekstu.

Naime, Baba i deda ministra za imigracije u Australiji, emigrirali su iz Grčke u Australiju 1953. godine, kao deo migracije iz Evrope u Australiju nakon Drugog svetskog rata.

13.07 - Ponovo se oglasio i Rafael Nadal.

- Slagao se ja sa Novakom ili ne oko nekih stvari mislim da je najpoštenija odluka da Ðoković učestvuje na Australijan openu - rekao je španski teniser, trenutno šesti na ATP listi.

12.39 - Otac Novaka Đokovića, Srđan, kazao je danas da će se prvi teniser sveta putem video linka uključiti tokom pres konferencije koju će porodica održati danas od 14 sati.

Srđan je za BBC kazao da će se Novak pridružiti porodici na najavljenoj pres konferenciji, što znači da će najbolji teniser sveta u ponoć po lokalnom vremenu, direktno iz Melburna da se obrati svetskoj javnosti.

12.20 - Tokom dana se pojavila i prva fotografija Đokovića, posle višečasovnog saslušanja.

Profimedia
 

12.13 - Kao što je rečeno, informacije se smenuju, iz minuta u minut. Sada se pojavila i izjava portparola ministra za imigraciju, Aleksa Hoka.

Sam ministar nema rok do kojeg može da oduzme Đokovićevu vizu, ali mediji u Australiji spekulišu da će odlučiti do sutra ujutru po lokalnom vremenu, odnosno nešto pre ponoći po srednjoevropskom.

11.45 - Konferencija porodice je pomerena za 14 časova. U tih dva sata, sigurno će biti mnogo novih informacija.

11.10 - Stigle su nove vesti. Navodno, Đokoviću više ne preti deportacija.

Kako prenosi ''The Age'', ministar za imigraciono pravo Aleks Hok ima rok četiri sata od izricanja presude da Novaka Đokovića vrati u pritvot, ali on neće reagovati u tom vremenskom roku.

11.07 - U Melburnu je došlo do sukoba demonstranata i policije. Sve se dešavalo ispred kancelarije u kojoj se nalazio Novak.

Upotrebljen je i suzavac.

10.30 - Novak ipak nije uhapšen, iako se o tome pisalo u svim svetskim medijima, a odluka o deportaciji pada u podne. Ispred advokatske kancelarije u kojoj se nalazi i sam Đoković nalazi se dosta pripadnika granične policije  

10.10 - O Novakovom slučaju, pričao je i Rafael Nadal koji ne bi voleo da njegov veliki rival učestvuje na turmiru u Melburnu.

Španac je već ranije kritikovao Srbina jer se nije vakcinisao.

10.00 - Oglasio se i sudija Keli, koji je i doneo prethodnu odluku. Saznajte više o njegovoj novoj izjavi.

Naime, on je oštro odgovorio advokatu Trenu da ne koristi pretnju ponovnim zatvaranjem našeg tenisera koristeći izvršnu vlast.

Takođe, Đokoviću je Baja Mali Knindža posvetio pesmu.

9.30 - Pročitajte šta je napisao Džon Izner na Tviter nalogu. Amerikanac tvrdi da Novak treba da osvoji turnir, a onda se više nikada ne vrati.

9.28 - Najavljena je i nova konferencija porodice Đoković. Početak je zakazan za 12 časova. Tada ćemo sigurno saznati nove detalje o tretmanu koji je Novak imao u Australiji.

9.20 - Posle višečasovnog suđenja, odlučeno je da Novak može da ostane u Australiji i da igra na grend slem u Melburnu, ali se sada pojavila nova vest o mogućem (novom) hapšenju.

Pročitajte šta je za naš portal rekao otac Srđan.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike