ATP o Novaku kao general posle bitke! Pet dana se pravili mrtvi, pa se oglasili kada je sve završeno!

10.01.2022

22:14

0

Autor: 24sedam

Krovna teniska organizacija izdala saopštenje

ATP o Novaku kao general posle bitke! Pet dana se pravili mrtvi, pa se oglasili kada je sve završeno!
profimedia-0644024123 - Copyright Profimedia

Znate onu izreku o generalima posle bitke… E, tako nešto bi moglo da se stavi u kontekst ATP u slučaju Novaka Đokovića i torture koju je poslednjih dana preživljavao u Melburnu.

Dok je najbolji teniser sveta pet dana sedeo u imigracionom pritvoru bez najosnovnijih ljudskih prava, čelnici krovne teniske organizacije pravili su se mrtvi, a kada je sudija Entoni Keli doneo presudu u korist srpskog asa, brže bolje su se oglasili i u ATP-u.

- ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod Australije podneo od početka Kovid-19 i stroge imigracione politike koje su uspostavljene. Komplikacije poslednjih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju, međutim, ukazale su na potrebu za jasnijim razumevanjem, komunikacijom i primenom pravila – stoji u saopštenju ATP, u kojem se potom konkretno govori o Noletovom slučaju.

- Dok je putovao u Melburn, jasno je da je Novak Đoković verovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku. Niz događaja koji je doveo do sudskog ročišta u ponedeljak bio je štetan na svim frontovima, uključujući i Novakovo blagostanje i pripreme za Australijan open. Zahtevi za medicinsko izuzeće igrača se postavljaju nezavisno od ATP-a, međutim mi smo u stalnom kontaktu sa Tenis Australijom da bismo tražili jasnoću tokom ovog procesa. Pozdravljamo ishod saslušanja u ponedeljak i radujemo se uzbudljivim teniskim nedeljama koje su pred nama.

Čelnici svetskog tenisa su potom naglasili da, u širem smislu, i dalje snažno preporučuju vakcinaciju za sve igrače na ATP turu.

- Verujemo da je ona od suštinskog značaja za naš sport da se izbori sa pandemijom. Ovo je zasnovano na naučnim dokazima koji podržavaju zdravstvene beneficije koje se pružaju i u skladu sa globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će vremenom postati stroži. Ohrabreni smo da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano što je dovelo do ovogodišnjeg Australijan opena - navodi se u saopštenju ATP-a.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike