Obradović za 24sedam: Novak je Godzila! Pobeda razuma! Na interplanetarnom turniru bi predstavljao Zemlju

10.01.2022

14:37

0

Nekadašnji selektor Dejvis Kup reprezentacije Srbije o svemu što se dogodilo u Australiji prethodnih dana

Obradović za 24sedam: Novak je Godzila! Pobeda razuma! Na interplanetarnom turniru bi predstavljao Zemlju
20160304mmDjokov13 - Copyright MN Press

Potpuni haos vlada u Australiji prethodnih dana, ali jedno je sigurno - Novak Đoković je pobednik. I pobediće ma u kakvoj situaciji se našao. Radio je to i radiće na terenu, a može i na sudu.

Bivši selektor Dejvis Kup reprezentacije, Bogdan Obradović, svakako je neko ko jako dobro poznaje Đokovića, još od njegovih malih nogu.

U razgovoru za 24sedam objašnjava sve što se dogodilo u Australiji i naziva to - pobedom razuma!

- Za mene je naslov cele priče - pobeda razuma. Naravno da Australija hoće da Novak učestvuje, da čitav svet želi da Novak igra. Naravno da je prvi teniser sveta, najbolji svih vremena i najbolji sportista trenutno sveta. Austalija neće da on igra? Pa, gde neće?! Da je interplanetarni turnir zvali bi ga da predstavlja Zemlju. Nemamo šta da pričamo gde bi Novak bio pozvan. Odgovor je - svuda - govori Obradović za 24sedam.

Dodaje teniski stručnjak da je administracija napravila najveći problem u celoj priči od Novakovog dolaska u Australiju.

- Naši životi su zagađeni administacijom. Čitava planeta boluje od nečega što se zove stres, papirologija, kada treba da dobiješ vizu ili bilo šta. Ona je podigla kiselost naših organizama da mi sami sebe uništavamo. Zamislite kakva je mašinerija bila uključena na suđenju Novaku? Da li je ispravna viza ili nije, neke gluposti. Tresla se gora, rodio se miš - kaže Obradović, pa dodaje:

- Ljudi, dajte da razmenjujemo ljubav. To su rekli i Bitlsi, "dajmo šansu miru". Dajte da se umirimo, da živimo naše živote, evo pojede nas virus koji ne vidimo. A ima ih četiri miliona. Zato je ovo pobeda razuma.

Nekako je Đoković predstavljao "normalnu ideju" u svemu što mu se događalo... Kako će sve da utiče na njega?

- On je to celog života radio. Ovo nije Don Kihot, nije ratovanje protiv vetrenjača. Fizički će uticati sve na njega, nije lako sve resetovati. Mi se ukočimo, potrebno je svakodnevno treniranje, ali ne u sobi, već na terenu. Ne možemo da zamenimo teren, moramo da vežbamo na njemu. I to baš na terenu gde se igra turnir. On je bez terena kao riba bez vode - kaže Obradović.

Ali, Đokovićeva mentalna snaga je svetski poznata.

- Neće se oštetiti! On se rodio, promenio tri države, prošao je kroz teške situacije, stradanje našeg naroda, nosi to u genima. I to naša deca nose vrlo ponosno. Kao vrlo mlad junior je doživeo, pamtim to bili smo zajedno, i bombardovanje. Novak to zna, kao i Ziki, Janko, Jelena, Ana... Iz svih teških situacija, šta ćeš boriš se, jedi hleba i paštete i treniraj šest sati dnevno - objašnjava Obradović.

Nadaju se Đokovićevi navijači da će Novak sada sve da ih "pojede" na Australijan openu.

- Ja sam to rekao i Bi-Bi-Siju, on je Godzila, moraju da shvate. Sve što mu se dogodilo je hrana za Godzilu. Biće još jači. Mi smo svi prolazili kroz teške trenutke, za nas je sve to normalno - konstatuje Obradović u javljanju za 24sedam.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike