Pilić pruža podršku svom Novaku: Australiji ovo nije trebalo, ali zašto niko ne pominje Nadala?

10.01.2022

16:11

0

Legendarni stručnjak je podsetio i na slučaj u Zadru

Pilić pruža podršku svom Novaku: Australiji ovo nije trebalo, ali zašto niko ne pominje Nadala?
pilic - Copyright MN Press

Novak Đoković je konačno oslobođen raznih optužbi sa kojima se susreo od dolaska u Melburn, te je danas odradio i prvi trening u sklopu priprema za Australijan open.

Odluku suda da ukine zabranu kretanja najboljem teniseru sveta, naišla je na odobravanje i legendarnog stručnjaka, Nikole Pilića.

Pilić u razgovoru za hrvatske Sportske novosti, nije skrivao da pruža podršku Đokoviću, ali, je rekao i da nastoji bude objektivan.

- Sud je rekao svoje, pravosuđe je pokazalo da je nezavisna grana australijske vlasti. Novak je sad dobio tu parnicu, ali šta će dalje biti teško je prognozirati. U svakom slučaju Australijji nije trebala ova blamaža, prvog tenisera sveta su devet sati držali u pritvoru, posle ga danima držali u emigrantskom hotelu bez mogućnosti da normalno trenira na terenu. Doktori su potvrdili da su njegova dokumenta u redu, ali onda su političari osetili mogućnost da na njegovom slučaju skupljaju poene - rekao je Pilić za Sportske novosti, te dodao:

- Pokušavam da budem objektivan, pa sam i srpskim novinarima  2018. i 2019. govorio da Đoković još nije najbolji, ali nakon što je lane osvojio Vimbldon, nikakvih sumnji više nema da je najbolji. I sad oni takvog jednog velikana, koji je devet puta osvajao Australijan Open, koji je ljubio australijsku zemlju, tj. beton, tretiraju kao poslednjeg kriminalca i organizuju neviđenu hajku na njega. To Australijancima nije smelo da se dogodi - zaključio je Pilić.

Novaku to nije trebalo, ali što je s Nadalom?

Pilić je govorio i za Indeks.hr, koji ga je podsetio događaja iz leta 2020. kada je Đoković bio i glavni akter turnira u Zadru, a par dana ranije bio je na košarkaškoj utakmici. Kasnije se ispostavilo da je bio pozitivan.

- Verujte mi, tada nije znao da je pozitivan. Priznao mi je to. To je sve Dimitrov lagao.

Međutim, pustimo za trenutak Đokovića. Šta je s Nadalom? On je 20. decembra bio zaražen, a već 31. je stigao u Australiju iako je morao da bude u izolaciji najmanje 14 dana. Zašto se o tome ne priča - pita se Pilić u razgovoru za Indeks.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike