Strani mediji nakon Novakove oslobađajuće presude: Ima šansu za 21. Gren slem titulu

10.01.2022

16:54

0

Australijan open počinje 17. januara, a Đoković brani titulu

Strani mediji nakon Novakove oslobađajuće presude: Ima šansu za 21. Gren slem titulu
Tan2022-1-10_73949567_0 - Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković je prethodnih dana tema broj jedan u svetu, a današnja odluka suda da ga oslobode i dozvole mu kretanje po Melburnu, te da trenira i sprema se za Australijan open, otvorila je novu temu.

Naime, prvi grend slem u sezoni počinje 17. januara, a pitanje je koliko je najbolji teniser sveta, nakon izolacije, spreman za borbu na terenu, a temu su obradili inostrani mediji.

Engleski Bi-Bi-Si u tekstu donosi pitanje da li će devetostruki šampion turnira u Melburnu imati dovoljno vremena da se pripremi za turnir, jer je pet ključnih dana pred takmičenje proveo u izolaciji.

Ali, takođe napominju da je Ðokovićeva orgomna motivacija i velika želja da dođe do još jednog Gren slem trofeja, kojim bi pretekao Rafaela Nadala i Rodžera Federera.


Agencija Rojters u centar pažnje stavlja podatak da se odmah po puštanju iz pritvora Ðoković pojavio na terenima Australijen opena, sa porukom da je spreman za trening.

Oni su citirali i reči majke Dijane, koja je na konferenciji u Beogradu istakla da je Novakovo puštanje iz pritvora veća pobeda od bilo kog trijumfa na Gren slem turniru.

Agencija Asošijeted pres smatra da je Novak ostvario veliku pobedu na Sudu i citira Novakove reči da će pokušati da se takmiči na turniru u Melburnu. U tekstu se podseća da Novak ima veliku mentalnu snagu i da bi kroz mečeve na turniru mogao da podiže formu, kojom može da stigne do cilja - rekordne 21 Gren slem titule.

Ugledni francuski L''Ekip pak ističe da slučaj još uvek nije završen, ali da se Novak odmah po puštanju iz izolacije pojavio u Melburn parku i tako jasno stavio do znanja koje su mu ambicije na ovogodišnjem turniru. Oni su podsetili i da Đoković u Melburnu ima veliku podršku srpskih, ali i navijača iz Grčke, pa čak i iz Poljske.

Španska Marka se fokusirala na atmosferu iz restorana Novak u Beogradu, gde su istaknuti neki od Novakovih velikih trofeja i odakle ide njegova najveća podrška.

Nakon što su se domaćim, ali i svetskim medijima obratili Ðokovićevi otac, majka i stric, na red je došao i mlađi brat Ðorđe, koji je veoma zadovoljno konstatovao da se Novak već pojavio na treningu. Marka se osvrnula i na izjavu najboljeg španskog tenisera Rafaela Nadala, koji smatra da je Sud ispravno postupio kada je Novaku vratio ulaznu vizu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike