Stanojević: Ne pričajmo bajke o mladim igračima

11.02.2021

14:52 >> 15:01

0

Autor: D. B.

Partizan će sutra gostovati u Novom Pazaru

Stanojević: Ne pričajmo bajke o mladim igračima
Copyright MN Press

Partizan je spreman za još jedan veliki izazov. Crno-beli će sutra u 21. kolu Superligi igrati protiv Novog Pazara, tima koga trener beogradskog kluba Aleksandar Stanojević smatra vrlo ozbiljnim rivalom.

– Svi su zdravi. Filip Stevanović se polako vraća, počeo je da trenira, ali još nije u konkurenciji. Ostali su tu i u najjačem sastavu dočekujemo važnu utakmicu. Novi Pazar je promenio trenera od poslednjeg meča s Partizanom. Izuzetno su disciplinovana ekipa sa brzim bokovima i fantastičnom tranzicijom, pogotovo u gostima mogu da budu opasni. Oprezni smo, znamo odakle nam preti opasnost – tvrdi Stanojević.

On ne krije zadovoljstvo zbog toga kako je tim izgledao u prvom kolu prolećnog dela Superlige, ali “gard” ne spušta.

– Dobro smo izgledali. Raduje me to, ali ajde da sačekamo. Ja sam oprezan, to je samo jedna utakmica, moramo da viidimo i kako će izgledati teren i kakvo će biti vreme, korak po korak.

Činjenica da su crno-beli u seriji od devet uzastopnih pobeda računajući mečeve u Superligi i Kupu, uticala je mnogo na raspoloženje u timu.

– Znači nam to jer smo stekli poverenje jedni u druge. Verujemo u to što radimo, a rezultat vam daje taj pečat. Obazriv sam što jedan nerešen rezultat može da vam okrene situaciju. Desiće se i to, ne možete sve uvek da pobeđujete. Ako se nastavi ovako – super, jer nam rezultati daju dodatno samopouzdanje

Šef stručnog štaba crno-belih najavljuje i promene u sastavu.

– Biće promenjeno sigurno nekih 4-5 igrača u odnosu na prvi meč. Rekao sam, posebno kada igramo u ovom ritmu sa dve utakmice nedeljno, imamo priliku i hoćemo da pokažemo respekt i drugim igračima, koji su bili dobri na pripremama, i dobro su ušli u poslednji meč.

Ne krije Stanojević i da je bilo stvari kojima nije bio zadovoljan na meču protiv Napretka.

– Konstantnost u igri. Prvi deo meča smo igrali odlično, posle prvog gola nismo nastavili u tom ritmu, nisu nas oni ugrožavali, ali su došli do poseda, moja želja je da nastavimo da igramo u našem ritmu.

Nije mnogo želeo Stanojević da se bavi skorom protiv Novopazaraca iz prvog mandata u Partizanu (pobede 5:0 i 3:0).

– Ne volim te podatke. Prijaju, ali ja sam oprezan. Drugačije je vreme, hladno je, biće sneg, oni se bore za opstanak, imaju izuzetne kontre i brze igrače po boku. Oprezan sam i ne gledam šta je bilo ranije.

Protiv Napretka Nemanja Jović, je dobio priliku da pokaže u prvih 11 kakvim talentom raspolaže, pa je Stanojević upitan da li postoji prostor da bude starter i protiv Novog Pazara.

– To je ono što kažem za mlade igrače. Pripreme je odradio odlično, igrao protiv Lučana odlično u poslednjem kolu na zimu, i sada je bio dobar protiv Napretka, ali nisam pristalica toga da o mladim igračima pričamo bajke posle jedne utakmice, ne verujem da će početi, moraćemo korak po korak sa njim

Stanojević je otkrio i da su bek Urošević i golman Popović, članovi reprezentacije Srbije na turneji po Centraloj Americi, zbog koje nisu bili na pripremama crno-belih blizu povratka u formu.

– Bila je velika razlika u vremenu i temperaturi, nisu ni bili na pripremama, ali Urošević i Popović su sve bolji, blizu su 100 odsto.

Pročitajte još

Na kraju je Stanojević upitan i da li je saglasan sa mišljenjem Aleksandra Popovića koji ne bi bio zadovoljan ako Partizan do kraja sezone osvoji Kup i pobedi Zvezdu u večitom derbiju.

– Saglasan sam sa njim. Prvenstvo je prioritet, ne znači mi ništa jedna pobeda, uspeh ćemo na kraju procenjivati, tada ćemo i analizirati i moj rad. Ali, ako me sada pitate, prvenstvo je to što je naš glavni cilj, ako ga ne osvojiš, ne možeš da budeš zadovoljan, čak i ako pobediš sve utakmice – zaključio je Aleksandar Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike