Iz Centralne Amerike za 24sedam: Slobodan Urošević o novom izazovu "orlova"

27.01.2021

15:05 >> 16:10

0

Kapiten reprezentacije sastavljene od igrača iz Superlige sumira utiske sa američke turneje

Iz Centralne Amerike za 24sedam: Slobodan Urošević o novom izazovu "orlova"
Copyright Twitter/Selección Dominicana de Futbol@sedofutbol

Uprkos dužini leta od 24 sata do Dominikanske republike uz sva presedanja, pa lošem terenu stadiona “Feliks Sančez”, kapiten reprezentacije Srbije na američkoj turneji Slobodan Urošević razume zašto reakcije u zemlji nisu sjajne posle odigranih 0:0 u Santo Domingu.

Posle boravka na ostrvu u Karipskom moru, naš tim se supušta još južnije, u Panamu, gde će u petak u jedan čas posle ponoći igrati još jedan prijateljski meč sa domaćom selekcijom.

Printscreen

Levi bek Partizana iza 24sedam priča o svojim utiscima iz Santo Dominga:

Reakcije u Srbiji nisu sjajne! Očekivalo se da pobedimo, ali se nadam da ćemo nadoknaditi propušteno u sledećem meču protiv Paname. Ono što mogu da obećam je da ćemo dati sve od sebe da ih pobedimo – rekao je Urošević i dodao još šta bi mogli biti uzroci odigranog remija sa Dominikanom:

Između leta i utakmice je prošlo tri dana. Putovali smo oko 24 sata, ako se pored samih letova uzmu u obzir i zadržavanja na aerodromima zbog presedanja. Put je bio dobar, nije mi dugo trebalo da se oporavim. Prilagodio sam se bez problema i vremenskoj razlici od pet sati u odnosu na Srbiju. Teren nije bio u najboljem stanju, bio je težak za igru. Protivnik je u drugom poluvremenu pokazao nervozu, bilo je dosta prekida, međutim, uspeli smo da privedemo utakmicu kraju bez većih čarki. Žao mi je sto nismo odneli pobedu, mislim da smo bili bolji tim.

Situacija sa pandemijom nije različita od one koje su ostavili u zemlji. Bilo je jasno i po tome kako su sudije pre početka utakmice sa maskama na licu izašle na teren.

 – Maske nosimo svuda gde krenemo. Poštuju se sve mere kao i kod nas, testirali smo se dosad više puta kako bismo bili sigurni da smo svi zdravi.
Momak rođen 1994. godine, član zlatne generacije “litvanaca” koja se popela na evropski tron 2013. godine pobedom u finalu protiv Francuske, dobio je čast da izvede tim Srbije sa kapitenskom trakom:
 – Odluku da dobijem kapitensku traku doneo je stručni štab. Time mi je ukazana veliku čast i odgovornost! Na tome sam im veoma zahvalan – poručio je Urošević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike