Post festum osnivanja Superlige: Ko neće smeti da igra za "orlove"?

19.04.2021

12:12

0

Autor: D. B.

Kako trenutno situacija stoji, a kakav scenario nas čeka u budućnosti

Post festum osnivanja Superlige: Ko neće smeti da igra za "orlove"?
Copyright MN Press

UEFA i FIFA je najavila oštre sankcije ne samo za timove koji budu igrali u novoosnovanoj Superligi, već i za sve igrače tih klubova!

Ni krive ni dužne zbog odluka klubova – ispaštaće reprezentacije! Tako makar trenutno stoje stvari pošto FIFA i UEFA imaju nameru da suspenduju sve igrače iz “pobunjenih” klubova i to i za kontinentalne šampionate i za Svetsko prvenstvo. Zboh toga se i to sa punim pravom postavlja pitanje – šta to konkretno znači za Srbiju i selektora Dragana Stojkovića Piksija?

MN Press

Trenutno, ovakav rasplet bi mogao dosta da košta “orlove”, dok bi scenario za budućnost mogao da bude katastrofalan!

Naime, članovi klubova koji su osnivači Superlige su Luka Jović (Real Madrid), Nemanja Matić (Mančester junajted), Aleksandar Kolarov (Inter) i Marko Grujić (Liverpul). I dok su Matić i Kolarov svoje priče u nacionalnoj selekciji završili, ostaje veliko pitanje šta će biti sa Jovićem i Grujićem, koji nisu u prvom planu u matičnim klubovima, već su pozajmljeni Anjtrahtu iz Frankfurta, odnosno Portu.

Pročitajte još

Ali, to što je trenutno situacija ovakva i što imamo samo dva “problematična” igrača ne znači da ih u budućnosti, i to onaj vrlo bliskoj, biti mnogo više. Opravdano se postavlja pitanje kako će reprezentacija Srbije izgledati ukoliko Nikola Milenković dres Fjorentine zameni za uniformu “junajteda” ili šta ako se ostvari “već viđeni transfer” Dušana Vlahovića iz “viole” u Milan. Naravno, dugo se priča i o odlasku Sergej Milinković-Savića iz Lacija u neki od najbogatijih klubova. A takvih je van novoformirane Superlige baš malo, odnosno na prste jedne ruke mogu da se nabroje.

Mnogo toga bi danas trebalo da bude jasnije posle sastanka UEFA.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike