Terzić protiv Superlige: Katastrofa, sve je napravljeno tako da bogati postaju još bogatiji, a svi ostali siromašniji

19.04.2021

08:16 >> 09:45

0

Autor: D. B.

Danas počinje kongres UEFA, videćemo kakve će odluke biti donesene po ovom pitanju i kakvo alternativno rešenje ima UEFA

Terzić protiv Superlige: Katastrofa, sve je napravljeno tako da bogati postaju još bogatiji, a svi ostali siromašniji
Copyright MN Press

Fudbal više neće biti isti. Posle odluke 12 najmoćnijih timova Engleske, Italije i Španije da osnuju svoje takmičenje i da više ne učestvuju u Ligi šampiona, strasti se ne smiruju.

Navijači su besni. Klubovi koji su žrtvovani takođe. A među onima koji su postali kolateralna šteta odluke velikih da igraju samo sa velikima je i Crvena zvezda.

Generalni direktor kluba sa “Marakane” Zvezdan Terzić jasno je, putem izjave dostavljene medijima, poručio šta misli o svemu što se odigralo u nedelju uveče.

U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i Evropske klupske asocijacije, pratimo situaciju. Sačekaćemo da vidimo da li je ova odluka uopšte primenjiva, s obzirom na to da su fudbalski savezi Engleske, Francuske, Nemačke, Španije i Italije protiv formiranja Superlige – objašnjava Terzić.

On ne krije da ima još mnogo nejasnoća oko svega što se zbilo.

Tu se sada otvara mnogo pitanja. Sačekaćemo po ovom pitanju konačan stav UEFA, koja se takođe protivi formiranju Superlige. Danas počinje kongres UEFA, videćemo kakve će odluke biti donesene po ovom pitanju i kakvo alternativno rešenje ima UEFA. Tek posle toga možemo kao klub da kažemo nešto konkretnije – naveo je Terzić.

Ipak, on nema dilemu da je njegov klub apsolutno protiv ovakve odluke.

Generalno sam protiv osnivanja Superlige Evrope, i kao klub ćemo se boriti protiv formiranja, jer je ta liga zamišljena tako da bogati klubovi postanu još bogatiji, a svi ostali još siromašniji. Produbljuje se ionako prevelik postojeći jaz među klubovima – ne ostavlja dilemu Terzić.

Pročitajte još

Prvi operativac beogradskog kluba se ne zaustavlja na ovome.

Sport gubi svoju suštinu, gubi fer-plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina. Ovo će biti katastrofa za ceo evropski fudbal: sistem koji ne daje šansu svima, amerikanizacija sporta, narušava se evropski model sporta, narušava se fudbalska piramida, 12 klubova na jednoj strani protiv stotine hiljada drugih, nema mehanizma solidarnosti prema ostalim klubovima i ligama... – navodi Terzić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike