Olimpijski i svetski prvak između Magomedova i medalje: Daću sve od sebe da obradujem Srbiju! (FOTO)

01.11.2021

08:07

0

Autor: 24sedam

Naš bokser ima najtežeg mogućeg rivala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Olimpijski i svetski prvak između Magomedova i medalje: Daću sve od sebe da obradujem Srbiju! (FOTO)
20211026mmMagome04 - Copyright MN Press

Medalja za srpski boks na Svetskom prvenstvu u Beogradu toliko je blizu da je skoro možemo opipati. A opet toliko daleko da se čini da je nemoguće dohvatiti.

U tu "nemoguću" misiju upustiće se naš reprezentativac Sadam Magomedov u četvrtfinalu SP. Samo jedna borba deli ga od medalje, ali borba sa rivalom koji ne ume da izgubi.

Magomedov će u borbi za polufinale i medalju za rivala imati četvorostrukog prvaka sveta i dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona (Rio de Žaneiro 2016), Tokio 2021), Kubanca Hulija Cesara de la Kruza Peracu.

Čovek deluje potpuno nedodirljivo, njegovo kretanje i eskivaže deluju nestvarno. Ljudi iz sveta boksa reći će vam da je majstor plemenite veštine, a "obični" navijači da im ide na živce zbog ponašanja u ringu, jer njegove eskivaže umeju da izgledaju kao da ponižava protivnika.

Ipak, na kraju svake borbe pokazaće Hulio da je pravi sportista, pozdraviti rivala, njegove trenere i publiku... U to smo se uverili i u Beogradu. Videli smo kako ubedljivo pobeđuje, a onda i kakav je kad pobeđuje. Sad želimo da vidimo kakav je kad gubi.

Nadamo se da će nam to zadovoljstvo priuštiti srpski reprezentativac Sadam Magomedov. Nada se i on, ali zna da od nade nema rezultata, pa već radi na pripremi najvažnijeg meča.

- Još jedan olimpijac je ispred mene, u prvom kolu sam savladao bronzanog iz Tokija, sledi Kubanac koji je dva puta osvojio olimpijsko zlato. Svakako sledi detaljna analiza, rad na taktici, priprema za ovaj meč koji je ujedno najvažniji za mene na ovom šampionatu jer pobeda u ovom meču je ne samo pobeda nad višestrukim šampionom sveta, već i sigurna medalja na ovom Svetskom prvenstvu, medalja za Srbiju - rekao je Magomedov, prenosi TV Arena sport.

Srpski reprezentativac za kraj je ostavio dve stvari - zahvalnicu i obećanje.

- Zahvaljujem se Bokserskom savezu Srbije na svim uslovima koje su nam obezbedili i podršci, kao i navijačima koji nam daju dodatnu motivaciju da nastavimo dalje i još bolje. Daćemo sve od sebe da ponovo obradujemo Srbiju!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike