Zvezdu i "Marakanu" pamtiću dok sam živ: Jedan na jedan sa Aleksandrom Dragovićem (FOTO, VIDEO)

01.11.2021

07:29

0

Reprezentativac Austrije i defanzivac crveno-belih gost emisije "Teme do Arene"

Zvezdu i "Marakanu" pamtiću dok sam živ: Jedan na jedan sa Aleksandrom Dragovićem (FOTO, VIDEO)
20210728mmDragov02 - Copyright MN Press

Velika je stvar u svakom timu imati igrača za koga možete da kažete da je stub odbrane. Takav je slučaj u Crvenoj zvezdi sa Aleksandrom Dragovićem.

Iskusni defanzivac, reprezentativac Austrije, gostovao je na TV Arena sport u emisiji "Teme do Arene", a u, fudbalski rečeno, igri "jedan na jedan" nije pokleknuo pred serijom pitanja.

Za početak, život u Beogradu, za Dragovića nešto potpuno novo, drugačije od svega na šta je navikao.

- Na početku je bilo malo poteškoća. Život u Beogradu se razlikuje od onog iz Austrije i Nemačke, ali sam se brzo privikao.

 

Ko vam je preneo ljubav prema Zvezdi?

- Zbog dede sam zavoleo Crvenu zvezdu. Može se reći da sam odrastao uz nju, pošto su se crveno-beli gledali u mojoj kući od kada znam za sebe.

Kada ste počeli da razmišljate o prelasku u beogradski klub?

- Počeo sam da razmišljam o dolasku na "Marakanu" pre godinu i po. Svi su znali da nisam zadovoljan u Leverkuzenu, a pojavila se i korona... Razgovarao sam sa agentom o tome gde bih mogao da nastavim karijeru i odlučio sam da dođem ovde, gde mi je oduvek bila želja da zaigram. Trener Dejan Stanković je isto bio jedan od razloga što sam došao, on je imao svetsku karijeru i znao sam da od njega mogu dosta da naučim.

FK Crvena zvezda
 

Da li ste se poznavali odranije?

- Igrao sam protiv njega u Beogradu, kada sam debitovao za reprezentaciju Austrije. Često se dotaknemo toga, mi smo tada izgubili minimalnim rezultatom, iako mislim da smo bili bolji.

Kako jedan momak od 18 godina doživi seniorski debi za reprezentaciju, pa još protiv zemlje iz koje potiče?

- Zamenio sam povređenog štopera koji je trebalo da igra. Zahvalan sam treneru što mi je ukazao poverenje i pružio mi priliku da zaigram na svom stadionu, na "Marakani". Taj dan neću nikada zaboraviti.

Bližite se 100. nastupu u nacionalnoj selekciji Austrije, da li ste zadovoljni time kako teče vaša reprezentativna karijera?

- Do sada sam zabeležio 97 nastupa i uvek sam srećan ako mogu da obučem dres Austrije. Tamo sam rođen, sve su mi dali, prošao sam sve omladinske selekcije, Austrija mi je u srcu kao i Srbija.

Da li je s vama neko kontaktirao iz Saveza Srbije dok ste igrali u mlađim kategorijama Austrije?

- Ne, nikad. Tako je možda i bolje. Ne znam da li bih tada prihvatio poziv. Austrija mi je zaista ukazala veliko poverenje.

Jedan od vaših saigrača u Austriji iz Beča je bio šurak Dejana Stankovića, Milenko Aćimović. Da li ste se čuli uoči dolaska u Zvezdu?

- Videli smo se kada smo igrali protiv Slovenije u kvalifikacijama. Čestitao mi je na potpisu i porazgovarali smo o danima kada smo igrali zajedno u Beču. On je bio sjajan fudbaler i mnogo mi je pomogao kada sam kao 17-godišnjak zaigrao za prvu ekipu.

Profimedia
 

Jedan od vaših saigrača bio je David Alaba, velika zvezda Bajerna, koji sada igra u Realu. Kakav je on van terena?

- Njemu skidam kapu. Toliko toga je uspeo, a još uvek je veoma skroman. Ima igrača koji mu nisu do kolena a misle da su zvezde. Svi znate kakav je fudbaler, a još je bolji čovek. Mnogo je duhovit i uvek se radujem našim susretima.

Pomenuli ste da niste bili zadovoljni u Leverkuzenu, šta to nije bilo dobro u Bajernu pa ste morali na pozajmicu u Lester?

- Bilo je jako teško da se uklopim u tim, propustio sam pripreme, pošto sam došao dan pred kraj prelaznog roka. Izgubili smo nekoliko utakmica na početku. Na nekima od njih nisam bio na visini zadatka, pogotovu protiv Atletiko Madrida. Stekli su neko loše mišljenje o meni, doveli su drugog štopera, pa je normalan sled događaja bio da promenim sredinu. Posle sam se vratio i bilo je malo bolje.

Impresije iz Lestera, Rijad Marez?

- Meni je tamo bilo lepo, iako nisam bio standardan igrač. Naučio sam engleski sistem fudbala i stekao sam dobro iskustvo. Marez je sjajan fudbaler, uverio sam se u to kada sam ga video na treningu.

Profimedia
 

Marko Arnautović se pominjao kao potencijalno pojačanje Zvezde ovog leta. Da li ste razgovarali sa njim po tom pitanju?

- Pregovorao je sa klubom, ali se ipak odlučio za Bolonju. Znam da je veliki zvezdaš, iako mu je otac partizanovac. Verujem da će i on jednog dana doći ovde.

Bili ste strelac na dva uzastopna meča u Superligi Srbije, protiv Kolubare i Novog Pazara. Možemo li navijačima Zvezde obećati još koji gol, možda u Evropi?

- Meni nije važno da li sam ja strelac ili neko drugi, važno je samo da Zvezda pobedi i da uzmemo tri boda. Ipak, dao sam dva gola na strani, voleo bih da postignem pogodak i na "Marakani". 

Niste igrali na prvom meču protiv Ludogoreca zbog korone, kako ste podneli taj period?

- Osim gubitka mirisa i ukusa, nije bilo strašno. Žao mi je što nisam mogao da pomognem saigračima na terenu. Srećom, sve se dobro završilo i nije bilo nikakvih posledica. 

MN Press
 

Sa Partizanom teška trka, kako je igrati u derbiju?

- Igraju dobro, sezona je dugačka. Borićemo se da uzmemo titulu. Što se tiče derbija, bili smo bolji na početku, pogodili smo prečku, primili smo jeftin gol. U drugom delu utakmice igrali su na kontre i bili su opasniji, srećom, postigli smo taj pogodak. Nismo pobedili, ali se nadam da ćemo to uspeti na "Marakani".

Kakvo mišljenje imate o navijačima Crvene zvezde, da li su oni zaista posebni?

- Naravno, zato sam i došao ovde. Želeo sam da doživim da igram u Beogradu pred navijačima Zvezde. Ne mogu da opišem kakav je to osećaj. Nosiću ove uspomene sa "Marakane" dok sam živ.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike