Maja proslavila jubilej plasmanom u polufinale EP: Presudila je naša želja, među najboljima smo na svetu

01.09.2021

21:45

0

Kapiten ne zna odakle strah u prvom setu

Maja proslavila jubilej plasmanom u polufinale EP: Presudila je naša želja, među najboljima smo na svetu
Copyright MNPress/Ivica Veselinov

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstvo pobedom nad Francuskom od 3:1 (22:25, 25:18, 25:7, 25:20).

Sve osim prvog seta bilo je sjajno, uživala je publika na tribinama, a izgledalo je da na momente uživaju i odbojkašice na parketu.

Ovaj meč pamtiće i kapiten Maja Ognjenović koja je jubilarni 300. put zaigrala za nacionalni tim. Iako ima sve razloge da bude zadovoljna i ponosna na rezultate, Maja je nakon meča kritikovala pristup na početku utakmice sa Francuskom.

Maja Ognjenović/Odbojkaški savez Srbije

– Želja je bila ta koja je bila presudna od drugog do poslednjeg seta. Videlo se da smo utakmicu krenule u grču, da nismo mogle da dođemo do željene igre zbog straha koji je po mom mišljenju totalno neopravdan. Znali smo da je ovo četvrtfinale i da je već eliminaciona faza, ali mislim da ne bismo smele to sebi da priuštimo jer smo jedna od najboljih reprezentacija na svetu – rekla je Ognejnovićeva za Tanjug.

pročitajte još:

Slično razmišlja i najbolja odbojkašica na svetu Tijana Bošković.

– Nismo otvorili meč onako kako smo hteli. Igrali smo malo nervozno, ali mislim da pobedu nismo dovodile u pitanje, što smo pokazale u trećem i četvrtom setu. Pokazali smo kako treba da igramo i idemo spremno u polufinale koje nas očekuje za dva dana. Stavićemo akcenat na našu igru, svakako da je Turska jedna od najkvalitetnijih ekipa u Evropi, ali potrudićemo se da damo sve od sebe i nadam se da neće biti problema. Sigurno je da neće biti lako – poručila je Boškovićeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike