Partizanu opomena u pravi čas! Cibona u finalu turnira u Opatiji

01.09.2021

19:55 >> 20:27

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli poraženi od vukova 71:64

Partizanu opomena u pravi čas! Cibona u finalu turnira u Opatiji
Copyright Željko Obradović foto: promo/KK Partizan

Nije za brigu, ali jeste svakako velika opomena pred nastavak priprema za sezonu u kojoj Partizan juri povratak u Evroligu. U polufinalu turnira u Opatiji, izabranici Željka Obradovića poraženi su od Cibone 71:64 (22:11, 14:22, 9:11, 26:20).

Bez obzira na to što su protiv velikog rivala iz vremena nekadašnje Jugoslavije igrali bez Kevina Pantera, koji zbog povrede ramena nije ni otputovao u Hrvatsku, i Alena Smailagića, koji je meč propustio zbog nezgodnog udarca kojeg je dobio u premijernom pripremnom duelu protiv Zlatibora, crno-beli su bili viđeni finalisti.

Ipak, za nešto su se pitali i raspoloženi mladići u ekipi Vlade Jovanovića, koji su u većem delu meča bili u prednosti. Već posle prvih 10 minuta igre, košarkaši Partizana bili su u dvocifrenom minusu, ponajviše zahvaljujući početničkim greškama u fazi napada.

Neshvatljivo su crno-beli bacali lopte u ruke rivalu, koji je relativno lako sve kažnjavao i stigao do, za sve, iznenađujuće velike prednosti. Pokušali su Obradovićevi puleni u nastavku meča da se vrate rezultatski, u drugoj i trećoj deonici su podigli nivo agresivnosti u odbrani, što je dalo nekog rezulata, ali previše promašenih otvorenih šuteva, pogotovo u prvom poluvremenu, uticali su da dobra defanziva ne bude do kraja materijalizovana.

Jam Madar i debitant u dresu Partizana Dalas Mur tek na momente su pokretali “valjak”, koji je sjajnom serijom u finišu druge i početkom treće deonice (15:0) minus od 11 poena pretvorili u plus četiri (40:36, 24. minut). Delovalo je tada da će crno-beli slomiti rivala, međutim u preostalih šest minuta postigli su samo četiri poena i omogućili Cibosima da se vrate u vođstvo koje nisu ispustili do kraja meča.

Pročitajte još

Izabranici Željka Obradovića će u meču za treće mesto igrati protiv Cedevite Olimpije, u petak od 17 časova.

Cibona: Popić, Radovčić, Mustapić 2, Prkačin 7, Gegić 6, Vildoza 10, Majcunić 3, Gnjidić 7, Branković 13, Drežnjak 2, Rojvers 13, Nakić 8.

Partizan: Kuruc 5, Ledej 11, Zagorac 9, Avramović 9, Koprivica 2, Dangubić 4, Sepanović, Miletić 4, Jovanović, Mur 6, Trifunović 2, Madar 12.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike