Ognjenović posle balkona: Olimpijska bronza je motiv, zašto ne i treća evropska titula?

11.08.2021

12:10 >> 12:16

0

Naše odbojkašice su bile treće na Igrama

Ognjenović posle balkona: Olimpijska bronza je motiv, zašto ne i treća evropska titula?
Copyright Maja Ognjenović, 24sedam

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Samim tim, selektor Zoran Terzić i njegova ekipa “izborile” su mesto na balkonu Starog dvora u Beogradu.

Posle dočeka, sa novinarima je razgovarala i kapiten, Maja Ognjenović.

– Bilo je nekih okolnosti, koje su uticale na to da se ne okitimo najsjajnijim odličjem. Ali na kraju moramo i da budemo zadovoljni i bronzanom medaljom. Svaka medalja na Igrama je nešto posebno, malo drugačija od ostalih takmičenja. Postalo je fraza, ali sija zlatnim sjajem – kazala je Ognjenović i dodala da su utakmice bez publike bile čudne, ali i očekivane.

Tako da to nije mnogo uticalo na samu ekipu.

Već za desetak dana počeće i Evropsko prvenstvo u Beogradu, na koje naše odbojkašice stižu kao dvostruke šampionke.

– Već smo pokazale da smo ekipa ze velika dela, i nadam se da možemo do treće titule. Na svako takmičenje odlazimo sa velikim ambicijama, ali Evropsko prvenstvo igramo sa posebnim uživanjem. Uz to, igramo i pred našom publikom i imamo šansu da podignemo pehar. Ova bronza bi trebalo da bude dodatni motiv.

Maja Ognjenović, MN Press

Za tri godine, Igre će biti održane u Parizu…

– Ne da je rano, nego je prerano. Već sam rekla da će te tri godine brzo da prođu, ali je za prognoze ipak prerano. Za najave, ili bilo šta drugo… – zaključila je Ognjenović.

Šampionat Evrope za naš nacionalni tim počeće u četvrtak, utakmicom protiv Bosne i Hercegovine. Zatim slede okršaji protiv Francuske, Belgije, Azerbejdžana i Rusije.

Ovo prvenstvo biće organizovano od 18. avgusta do 4. septembra u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.  Utakmice osmine finala i četvrtfinala će se odigrati u Beogradu i Plovdivu. Polufinalne utakmice, kao i meč za treće mesto i finale odigraće se u Beogradu.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike