Srpske odbojkašice gaze! Francuskinje pripretile, pa "počišćene" na putu do polufinala EP

01.09.2021

19:47 >> 20:05

0

Autor: Adam Štulić

Izabranice Zorana Terzića ubedljivo do meča sa Turskom

Srpske odbojkašice gaze! Francuskinje pripretile, pa "počišćene" na putu do polufinala EP
Copyright Odbojkašice Srbije foto: MN Press

Najbolje srpske odbojkašice plasirale su se u polufinale EP. U šestom uzastopnom pretposlednjem meču na kontinentalnim šampionatima, izabranice Zorana Terzića igraće protiv selekcije Turske.

U beogradskoj Areni, dvostruke uzastopne evropske šampionke, ubedljivo su u četvrtfinalu savladale selekciju Francuske – 3:1 (22:25, 25:18, 25:7, 25:20).

Iako su izgubile prvi set, naše gracije su u preostala tri, pogotovo u trećem i četvrtom, demonstrirale silu i potpuno zasluženo se plasirale među najbolje četiri selekcije na Starom kontinentu.

Da li je ubedljiva pobeda protiv istog rivala u drugom kolu grupne faze šampionata (3:0) uticala na to da naše devojke nešto dekoncentrisanije uđu u meč ili ne, tek sa nekoliko, za njih netipičnih grešaka omogućile su Francuskinjama da osvoje prvi set.

Ipak, stvari su brzo postavljene na svoje mesto. Maja Ognjenović je kapitenski povukla, a Tijana Bošković nastavila da “vozi” srpski tim, prvo do izjednačenja, a potom i do potpunog preokreta.

Koliko toliko Francuskinje su uspevale da se održe u meču do sredine drugog seta, koji je završen serijom poena na servis Ognjenovićeve. Kapiten naše selekcije je u istom ritmu nastavila i na početku trećeg dela meča, dovela Srbiju do 7:0 i nagovestila potop rivalki, koje su do kraja seta uspele da osvoje samo sedam poena.

U odlučujućem delu igre nije bilo velike drame. Naše gracije su sigurno gradile put ka pobedi, koji nijednog trenutka nije bio ozbiljnije ugrožen, iako je Francuska uspela u finišu da se sa minusa od 10 poena vrati na, ipak, nedostižnih, minus tri – (20:10, 23:20).

ČETVRTI SET

Razigrale su se Bjanka Buša i Bojana Milenković, Srbija je na pet poena od polufinala – 20:10. Sve je gotovo, Srbija je u polufinalu EP, pošto je četvrti set osvojila rezultatom 25:20.

Stala je Boškovićeva potom na servis, sa još dva vezana poena Srpkinje odlaze na velikih 10:4. Idemo ka kraju i pobedi. Srbija ima ogromnih 16:7. Proradio je i blok, Mina Popović donosi plavim gracijama 19:8.

Odlično su naše devojke otvorile i četvrti set, povele 4:1, ali su Francuskinje zaustavile taj nalet – 4:3. Sjajna je Tijana Bošković, svojim 27. poenom donosi Srbiji plus četiri – 8:4.

TREĆI SET

Ekspresno srpske odbojkašice privode kraju treći set. Nezaustavljive su u napadu, vode 19:5. Kakva dominacija Srbije u trećem setu. Francuskinje su pregažene, nisu se ni osvestile, a set je već bio završen – 25:7.

Tamo gde je stala na kraju drugog, Maja Ognjenović je nastavila na početku trećeg seta. Srbija vodi 7:0. Gaze srpske odbojkašice rivalke – 14:4.

DRUGI SET

Bravo devojke. Srbija je izjednačila. Maja Ognjenović je stala na servis liniju, vezala nekoliko odličnih servisa i asom završila set – 25:18.

Sjajna je Tijana Bošković. Neodbranjivo levoruka „bombarderka“ smečuje, Srbija je ponovo na plus četiri – 18:14. Ne predaju se Francuskinje, serijom 5:1 ponovo prilaze na jedan poen zaostatka – 19:18.

Bez mnogo problema dvostruke evropske prvakinje održavaju stečenu prednost 16:11. Preti Francuska, posle tajm auta njihovog selektora, vezuju tri poena i prilaze na 16:14.

Posle izjednačenog početka seta, prve do serije poena stižu Srpkinje, koje na otvaranju dolaze do tri poena prednosti – 6:3. Znatno bolje igraju naše gracije u drugom setu, razigrala se i kapiten Maja Ognjenović za povećanje prednosti – 12:8.

PRVI SET

Izgubljen je prvi set. Pri rezultatu 22:21, Francuska vezuje dva poena i dolazi do tri vezane set lopte, od kojih drugu pretvara u odlučujući poen.

Francuska drži minimalnu prednost, a naše devojke ostaju u setu najviše zahvaljujući velikom broju grešaka rivalki, koje su jedan poen izgubile i zbog loše rotacije – 21:20.

Kreće Srbija. Malo su izabranice Zorana Terzića podigle intenzitet igre i to je odmah dalo rezultat. Tijana Bošković je povukla Srbiju ka minusu od jednog poena – 18:17.

Pokušavaju srpske odbojkašice da se vrate, ali Francuskinje održavaju stečenu prednost – 10:6.

Nije dobro počelo za Srbiju, koja brzo dolazi do velikog zaostatka – 6:1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike