Ruska Srpkinja ekskluzivno za 24sedam: U Pariz idem po zlato, lepo je učestvovati na Igrama, ali hoću i sebi i svima da dokažem da mogu!

13.04.2024

08:30

0

Natalija Šadrina već razmišlja na srpskom, kaže da joj je još "teško" da govori iako smo je sve razumeli

Ruska Srpkinja ekskluzivno za 24sedam: U Pariz idem po zlato, lepo je učestvovati na Igrama, ali hoću i sebi i svima da dokažem da mogu!
Natalija Šadrina - Copyright 24sedam/Gojko Filipović

Na Olimpijskim igrama u Parizu Srbiju će predstavljati 81 (ovo je trenutni broj) sportista i sportistkinja.

Među njima i bokserka, rodom iz Rusije Natalija Šadrina, koja će za koji dan (21. aprila) proslaviti 34. rođendan. Iza nje je bogato iskustvo, a pred njom Olimpijske igre, događaj o kom je maštala u detinjstvu.

Portal 24sedam iskoristio je susret sa Natalijom i "pretresao" neke aktuelne teme. Za početak pitamo iz kog dela Rusije dolazi.

- Republika Burjatija, duž obale Bajkalskog jezera. Rodom sam iz Guščijeg jezera, drevnog nevelikog sela. Baš daleko od Srbije, ali sam odabrala da budem ovde.

Nama ovaj njen izbor svakako odgovara, ali ne možemo da ne upitamo zbog čega se odlučila na takav korak. Pomislili smo na možda preveliku konkurenciju, ipak izgleda da je glavni razlog to što su ruski sportisti pod sankcijama Međunarodnog olimpijskog komiteta.

- Jeste u Rusiji velika konkurencija, ali to nije bio presudan razlog. Svojevremeno sam bila prvakinja Rusije, imala maksimalne rezultate. Ali sada nije bilo mogućnosti da učestvujem na prvenstvu Evrope ili sveta i kad se pojavila mogućnost da nastupam za Srbiju, razmislila sam i shvatila da je to moja šansa. Da se pokažem, da ispunim svoju želju da učestvujem na Olimpijskim igrama. Još od detinjstva sam gledala Igre na TV i maštala kako sam ja tamo. Već sam i ranije znala da smo mi bratski narodi, da smo bliski po duhu. Moja ideja je da promovišem boks gde god bila, u Rusiji, u Srbiji, bilo gde na svetu. Važno je to zbog sportskih vrednosti.

Jeste li se nekad potukli s Ruskinjom? Mi eto jesmo, al` zamalo!

Pravimo malu pauzu da iskoristimo ukazanu priliku i zamolimo Nataliju da napravimo nekoliko drugačijih fotografija. Potpisnika ovih redova će pokušati da postavi u stav pravilnog garda, a onda ćemo se kao malo boksovati. Tu su fotke, tu su i osmesi... Tu je i nastavak priče. Saznaćemo šta je to ruska Srpkinja zacrtala kao cilj na Igrama u Parizu.

- Moj cilj na Olimpijskim igrama je medalja. I to zlatna! Šta drugo da kažem, lepo je to što ću učestvovati, ali mislim da ću dokazati i sebi i svima da mogu to da uradim. Bronza je dobra, srebro je takođe dobro, ali zlato je najbolje. Hoću zlato!

Malo ruski, malo srpski, razumesmo se!

Razgovor vodimo miksujući srpski i ruski jezik, ubacimo i engleski kad baš zapne. Moramo da konstatujemo da razumemo sve što nam kaže.

- Sada živim ovde, počela sam da razmišljam na srpskom, ali mi je i dalje teško da govorim. Tu sam, treniram, spremam se... Idem kad mogu u Rusiju, tamo je moja kuća, moja porodica. Ali u poslednje vreme živim u Srbiji. Poslednji put sam bila kod kuće na odmoru 2 meseca, obišla sam mamu, rodbinu...

Pretpostavljamo da Natalija ovih dana ne radi punim tempom jer formu treba tempirati za najveće sportsko takmičenje.

- Trenutno održavamo formu, a kako se Igre budu bližile tako će i pripreme biti jače. Hoću tamo da odem jaka i spremna najbolje moguće. Nemam problema sa kilogramima jer stalno treniram. Malo po malo, korak po korak idemo ka svom cilju - zaključila je Natalija Šardina, pa na našu molbu poslala i poruku čitaocima portala 24sedam.

- Navijajte za nas, a mi ćemo uraditi sve i pripremiti se za dobar rezultat na Olimpijskim igrama.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike