ZLATOOOOOO!!! Srbija slavi svoju caricu Milicu - opet olimpijska šampionka!

27.07.2021

12:45 >> 15:34

0

Autor: Adam Štulić

Milica Mandić osvojila zlatnu medalju

ZLATOOOOOO!!! Srbija slavi svoju caricu Milicu - opet olimpijska šampionka!
Copyright Milica Mandić foto: Profimedia

Treća je bila sreća za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.  Posle srebra Damira Mikeca i bronze Tijane Bogdanović, prvo zlato za našu zemlju na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri osvojila je sjajna Milica Mandić.

Srpska reprezentativka u tekvondou je tako, posle zlata u Londonu, do najsjajnijeg olimpijskog odličja stigla i u Tokiju, savladavši u super uzbudljivom finalu favorizovanu Korejku Li Dabin 10:7.

Milica je sjano otvorila finalni meč. Brzo je došla do vođstva 5:0 i već tada širom otvorila vrata velikog slavlja. Ipak, Korejka se nije predavala, malo po malo je topila prednost Mandićeve i na nešto više od 30 sekundi pre kraja poslednje runde uspela je da stigne do izjednačenja.

Tada je na scenu stupilo Micino šampionsko srce. Nije se Mandićeva obeshrabrila ispuštenim vođstvom s početka runde (6:3), već je odmah krenula u kontranapad, 28 sekundi pre kraja vratila vođstvo na svoju stranu i potom sa još tri poena overila drugo olimpijsko zlato u karijeri.

Podsetimo, Milica je u polufinalu savladala mladu Francuskinju Alteu Loran (7:5), u četvrtfinalu je bila bolja od Poljakinje Aleksandre Kovalčuk (11:4), dok je na startu pobedila Fejt Ogalo iz Kenije (13:0).

Srpska šampiona upisala se zlatnim slovima u istoriju i na veličanstven način završila karijeru, s obzirom na to da je najavila da će se posle Igara u Tokiju povući iz aktivnog bavljenja sportom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike