Omađijana šampionka ide po medalju na OI, ali i da upozna Noleta i košarkaše! Kada je vidite ne biste rekli da je bokserka! (FOTO, VIDEO)

19.04.2024

17:35

0

Sara Ćirković za 24sedam otkriva kako je zavolela plemenitu veštinu

Omađijana šampionka ide po medalju na OI, ali i da upozna Noleta i košarkaše! Kada je vidite ne biste rekli da je bokserka! (FOTO, VIDEO)
Sara Ćirković - Copyright 24sedam/Gojko Filipović

Srbiju će na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljati i (danas još) tinejdžerka, tada već 20-godišnja šampionka u boksu Sara Ćirković.

Prvi utisak kada se sretnete sa njom je "ma nema šanse da je ona bokserka", ali rezultati koje postiže uveravaju u suprotno. Ne samo da je bokserka, nego je ozbiljna bokserka!

Intervju za 24sedam ipak počinjemo tim prvim utiskom i konstatujemo da ne bismo rekli da se bavi baš tim sportom.

- Svi kažu da ne bi nikada pretpostavili da se bavim boksom, čak mi ljudi govore da sam sitnija uživo nego preko TV-a.

Zaintrigirani smo, pa pitamo i otkud baš boks da izabere.

DRUGARICA JOJ REKLA ZA KLUB

- Ne znam ni sama šta me je to toliko privuklo u početku. Čula sam od drugarice da se otvorio boks klub u mom gradu (Bratunac, op. aut.) i odlučila sam da se oprobam u tom sportu. Svidelo mi se od prvog dana, ti treninzi, džakovi u sali... Kao da me je nešto omađijalo i eto sada sam tu.

I eto Sare u Parizu, omađijao je boks, a ona bez magije rešava borbe sa rivalkama. Kakva su očekivanja od Olimpijskih igara?

- Prvo želim da tamo odem, da se lepo provedem, da upoznam ceo tim Srbije, sve sportiste. I želim, ne samo da učestvujem nego da donsem Srbiji i jednu od medalja. To su neka očekivanja, u mojoj glavi i mojim očima, to nije nerealno.

Svi mladi sportisti pored sportskog cilja, kao po pravilu imaju u planu upoznavanje nekih svojih idola. Nije Sara drugačija po tom pitanju.

- Definitivno želim da upoznam Novaka Đokovića, on je ikona, pravi je sportista, pravi čovek. Njega bih baš volela da upoznam, naravno i ostale sportiste, Ivanu Španović, naše košarkaše... Sve. Pratim boks 99 odsto svog vremena boks, ali kad igra reprezentacija ili Nole, naravno da i to ispratim.

EVROPSKO, PA OLIMPIJSKE IGRE

Dok traje Evropsko prvenstvo u boksu sva pažnja je usmerena baš na to takmičenje.

- Nije lako, sad baš radimo jako sa ostalim reprezentacijama, tu je i pritisak. Fokus je na Evropskom prvenstvu, a onda ga premeštamo na Olimpijske igre. Biće kampova, priprema...

Postoji li i ona "taktika" da se forma ne tempira do maksimuma kada su dva takmičenja blizu, odnosno da su OI ipak važnije od EP?

- Svakako smatram da su selektor Mirko Ždralo i trener Pedro Granado tako napravili plan, da nam pik forme bude u Parizu - zaključila je naša šampionka u intervjuu za 24sedam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike