Selektor Delfina ne očajava zbog nesrećne eliminacije iz borbe za medalju na EP: Olimpijska viza je najvažniji cilj!

12.01.2024

18:07

0

Autor: A. Š.

Uroš Stevanović istakao jedan od, po njegovom mišljenju, glavnih razloga poraza na peterce u četvrtfinalu kontinentalnog šampionata

Selektor Delfina ne očajava zbog nesrećne eliminacije iz borbe za medalju na EP: Olimpijska viza je najvažniji cilj!
Uroš Stevanović - Copyright Profimedia

Vaterpolisti Srbije nesrećno su završili borbu za medalju na prvenstvu Evrope u Zagrebu. Delfini su u petak poraženi od Mađarske na peterce, ali u rečima selektora Uroša Stevanovića ne može se osetiti prevelika žal zbog takvog epiloga.

- Čestitam Mađarima na plasmanu u polufinale. Bolje su ušli u meč, imali veću želju, agresivnost, plivanje. Nismo im parirali, na kvalitet smo se držali, preokrenuli, ali su se vratili. Mogli smo i jedni i drugi pre peteraca da rešimo susret - rekao je Stevanović.

Nesrećnim porazom od Mađara srpski vaterpolisti su ostali bez šanse da u Zagrebu overe vizu za OI u Parizu, a poslednju šansu imaće za nekoliko nedelja na prvenstvu sveta u Dohi.

- Da smo bili kao protiv Francuske delovali bi mnogo bolje. Imam utisak da smo bili u prevelikom grču, jednostavno nismo dali maksimum. Ostale su dve utakmice, za nas obe jako važne da odigramo na maksimalan način. Treba da iskoristimo sve za ono što nas čeka, Svetsko prvenstvo i osvajanje olimpijske vize, a to je najvažniji cilj - istakao je Uroš Stevanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike