Selektor Delfina samouveren posle plasman u četvrtfinale EP: Sve će doći na svoje - u Zagrebu ili Dohi!

10.01.2024

22:29

0

Srpski vaterpolisti uspešno rešili prvu prepreku u nokaut fazi kontinentalnog šampionata u Hrvatskoj, naredni rival Mađarska

Selektor Delfina samouveren posle plasman u četvrtfinale EP: Sve će doći na svoje - u Zagrebu ili Dohi!
Uroš Stevanović - Copyright Profimedia

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je nakon meča sa Francuskom da je njegov tim odigrao veoma tešku utakmicu, kao i da se u četvrtfinalu srpski vaterpolisti sastaju sa selekcijom koju vrlo dobro poznaju.

Vaterpolisti Srbije pobedili su selekciju Francuske rezultatom 14:10 (3:2, 3:4, 3:1, 5:3) u osmini finala Evropskog prvenstva u Zagrebu i plasirali se u četvrtfinale, gde ih očekuje meč sa Mađarskom.

- Izuzetno teška utakmica, nismo ni znali kako ćemo da reagujemo jer je prva ozbiljnija. Dobro smo odgovorili, u prvom poluvremenu primili golove iz igrača manje i peterca. Imali smo i dosta kontrafaulova u napadu, svirali su nam i u tranziciji. To nas je malo poremetilo, ali u drugom poluvremenu su oni stali sa plivanjem – kazao je Stevanović i dodao:

- Tri teške utakmice koje su imali ostavile su im ožiljak. Bili smo svežiji, rešavali situacije po dogovoru i zasluženo pobedili.

Selektor „delfina“ dodaje da nije video na igračima bilo kakav pritisak pred utakmicu sa Francuzima.

- Ovo je prvo takmičenje da smo kompletni, cele prošle godine nismo bili. Znao sam da dolazi trenutak kada će doći do pobeda. Bili smo strpljivi, skoncentrisani na zadatke i ono što smo radili. Sve će doći na svoje. Da li u Zagrebu ili Dohi, to ćemo videti. Daj bože i na Olimpijskim igrama - izjavio je Stevanović koji je potom prokomentarisao selekciju Mađarske.

- Mađari su jako dobro igrali protiv Italije i zasluženo su bili prvi. Igrali smo na turniru u Budimpešti sa njima, čak smo ovaj sastav dobili na peterce. Znamo se, to su Mađari, svetska velesila u vaterpolu. Daćemo maksimum da opet uđemo među četiri ekipe, kao i na Svetskom prvenstvu što smo uradili - zaključio je Uroš Stevanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike