Dečak sa pištoljem ispunjava snove! Pisao sam Deda Mrazu i ove godine! (FOTO, VIDEO)

03.01.2023

12:40

0

Najbolji strelac sveta Damir Mikec za 24sedam priča o prvom susretu sa "belim bradonjom"

Dečak sa pištoljem ispunjava snove! Pisao sam Deda Mrazu i ove godine! (FOTO, VIDEO)
Damir i Melisa Mikec - Copyright 24sedam/Danilo Krša

Zaustavi disanje, umiri ruku, izoštri metu i pogodi u centar. I tako iz sata u sat, iz dana u dan... Zrelo i odgovorno, pa sve do najsjajnijih medalja sa najvećih takmičenja. Sve do zvaničnog zvanja najboljeg strelca na svetu.

To je Damir Mikec, čovek koji će se u narednim redovima za 24sedam okrenuti i pogledati delić onog što mu je ostalo u sećanju. Od detinjstva pa do tek završene, a više nego uspešne 2022. godine.

Damir Mikec, najbolji strelac na svetu, koga ćemo posle ovog razgovora zvati "dečak sa pištoljem". Zato što je Mikec upravo to. Zreo čovek sa jasnim ciljevima, ali sa onim duhom i osmehom dečaka.

Počinjemo od godine koju smo ispratili a u kojoj se Damir naosvajao medalja i medalja. Izbrojaće ih on umesto nas.

- Mnogo sam srećan kada se poslednjih dana godine osvrnem iza sebe. Mogu da kažem "ovo je zaista bila berićetna godina". To mi je zaista bilo važno. Nakon mog najvećeg uspeha u karijeri i osvajanja olimpijskog srebra, jako mi je bilo bitno da ostanem na visini zadatka, da ne potonem. Možda i da učim na tuđim greškama jer je bilo nekoliko primera da sportisti nakon velikog uspeha jednostavno nestanu sa svetske scene. Tu sam bio veoma pažljiv i oprezan i to je rezultiralo još većim radom i treninzima. Motivacije mi nije falilo i kao rezultat toga došla je takva godina. Sad me svi pitaju da li je najuspešnija u karijeri. Ne mogu da kažem jer ona u kojoj osvojiš olimpijsku medalju mora da bude najuspešnija. Ako se gleda brojčano ova je najuspešnija. Osvojio sam 15 medalja sa najvećih svetskih smotri završno sa, teniskim žargonom rečeno, Mastersom gde sam osvojio zlatnu medalju i zlatnu metu kao najbolji strelac planete prepoznat od streljačke svetske federacije. Bio sam konačno i na samog sebe ponosan.

Ovo je deo priče u kojoj je "na tronu" zreli čovek Mikec, koji ne zaboravlja da bez velike pomoći bliskih ljudi ne bi napravio ono što jeste.

- Zahvalio bih treneru i bratu Goranu, i mojoj Melisi, celoj porodici prijateljima i sportskom psihologu Mariji Srećkov Pavlović. To je moja ekipa, moj tim. Čovek ne može ništa sam. Jedan deo je osvojiti medalju i napraviti uspeh, a drugi deo je imati s kim to da podeliš!

Iako bi se čovek povio kada bi oko vrata okačio sve medalje koje je Mikec osvojio, ima nešto i što fali da bi 2022. bila savršena godina. Ali, možda je baš u tome draž...

- Nešto je izostalo u tih 15 medalja, osvajanje kvote za OI. Slatko mi je nekako da kažem "hajde da ostavim nešto i za sledeću godinu". Lepo mi zvuči. Prva šansa je mart sledeće godine EP u Talinu gde samo prva dvojica osvajaju kvotu. To je prva stvar i prioritet sledeće godine. Postoje još dve šanse, na Evropskim igrama i na SP u avgustu. Sada je sve podređeno tome.

Nego... Da damo šansu i tom dečaku o kome smo pisali da se "pokaže svetu". Red je da Damir iskopa prvo sećanje na Deda Mraza.

- Bio sam klinac, živeo u Splitu i hteo sam skejtbord. Ulazim u stani vidim poklon ispod jelke i kažu mi kako su sreli nekog belog bradonju kako nosi poklone. Pošto sam u pismu napisao da želim skejtbord dugo nakon toga sam verovao u Deda mraza.

A to dugo traje i danas, ne da Damir dečaku da se izgubi u ritmu svakodnevnice odraslih!

- Pisao sam mu i ove godine. Deda mraze, Deda mraze, moja najveća želja za 2023. godinu je kvota za Olimpijske igre.

 

 

Za kraj ostavljamo ipak najveće blago (ili zlato) u životu Damira Mikeca. Već pomenutu suprugu Melisu Ivet Peret Karbalo, koja će zajedno sa Damirom svim čitaocima našeg i vašeg portala čestitati praznike.

- Mnogo sam odustan od kuće i uvek volim praznike da provedem s porodicom. Neprocenjivo je biti sa najmilijima tih dana.

I sad, kako da završimo ovaj lep praznični intervju. Hajde ovako, da i mi zamolimo Deda Mraza za olimpijsku kvotu Damiru Mikecu. Na kraju krajeva, i mi verujemo u "belog bradonju".

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike