Nedović za 24sedam: Uzdrmali smo evropsku košarku - ova sezona može biti posebna!

01.01.2023

15:44

0

Autor: Milan Nastić

Srpski košarkaš otkrio zašto se vratio u Zvezdu i koje su ambicije crveno-belih u novoj sezoni

Nedović za 24sedam: Uzdrmali smo evropsku košarku - ova sezona može biti posebna!
Copyright MN Press

Došao je da bude predvodnik ovog tima Crvene zvezde, a kako sezona prolazi, on to pokazuje i na parketu.

U pitanju je košarkaš Nemanja Nedović, koji pokazuje svoje pravo lice od kako je na klupu crveno-belih došao Duško Ivanović.

Nema dileme da se radi o izuzetno kvalitetnom igraču, bogatog košarkaškog iskustva, koji je igrao u velikim evropskim ekipama.

Nedović je u intervju za 24sedam istakao da je najvažnije da se ekipa vratila na pobedničke staze, napominjući da ova ekipa Zvezde može daleko da dogura.     

- Svi ste videli, loše smo krenuli ostvarili smo samo jedan trijumf na šest utakmica u Evroligi, pa onda poraz od Zadra, to nije smelo da se dogodi, ali na neki način i naša prekretnica. Posle toga kreće serija dobrih rezultata, ekipa je dobila pobednički mentalitet. To je mnogo bitno za svaku ekipu, jer sezona je duga i to je veoma bitan faktor. Važno je da ostanemo na zemlji, da ne razmišljamo previše unapred i da idemo korak po korak. Bez obzira na to da li igramo u Evroligi ili regionalnom takmičenju. Najvažnije da imamo ovakav pristup, i lepo je kad sve ide kako treba - istakao je na početku razgovora Nedović za 24sedam.

Reprezentativac Srbije priznao je da mu mnogo znači što pored sebe ima Luku Vildozu, a nada se da će im u tome pomoći i Fakundo Kampaco.

- Mnogo mi znači kad pored sebe imam tako kvalitetne igrače. Da budem iskren, nijednom protivniku nije lako da se pripremi za takvu ekipu, kao što je naša. Imaš tri opasnosti koje prete u svakom trenutku. Da ponovim lakše je igrati u ekipi gde imaš tako dobre igrače na tim pozicijama. Luka kad je došao dosta mi je pomogao, a o Fakundu neću ni da govorim, nismo još igrali zajedno, trenirali jesmo, sve mi je jasno šta treba da radim i gde treba da budem kad sam sa njim na terenu. Treba da uživamo u ovoj sezoni, jer može biti posebna.

Nemanja Nedović je svestan da su sada i apetiti navijača porasli i da su svi igrači svesni toga. 

- To je činjenica, moram da istaknem meč protiv Borca, gde je skora dvorana bila puna, a to nije nije bio slučaj kada igramo u regionalnom takmičenju. Naravno došli su da vide Kampaca, ali isto tako mislim da su došli da pozdrave i nas zbog odličnih rezultata koje postižemo u poslednje vreme. Pogotovo zbog pobede nad Olimpijakosom. Sad da li to stvara pritisak, ja mislim da ne, jednostavno treba da se fokusiramo na naš deo posla, a to je parket. Smatram da treba da uživamo u svakoj utakmici, nema tu previše filozofije.

Bek crveno-belih osvrnuo se i na njegov povratak, što je iznenadilo mnoge navijače Zvezde. 

- Kad sam kao klinac otišao iz Zvezde, uvek mi je bilo u glavi da ću se jednog dana vratiti Većina igrača za tako nešto se odluči na kraju karijere, ja nisam želeo da bude tako, voleo sam da se to desi ranije, kada budem na nekom nivou da mogu da doprinesem i pomognem. Mislim da sam u jako dobrom stanju, u najboljim godinama i drago mi je da sam se odlučio za takab korak. Moram da otkrijem da sam ovo leto sam doneo odluku, prvi put sam se u karijeri rukovodio svojim osećanjima, i to me čini još srečnijim. Nije krenulo dobro, ali isto tako nisam gubio veru, nadu, srećan sam što sam kod kuće i Zvezdu smatram mojim klubom, i sve što radim, radim duplo jače, sa više motiva - poručio je Nemanja.

MN Press
 

Nedović ima samo reči hvale za Duška Ivanovića, napominjući da im je on vratio pobednički mentalitet.

- Duško je doneo autoritet, zaista sam pozitivno iznenađen, i na koji način postavlja treninge, utakmice. Dosta obraća detalje na sitnice, a najviše što mi se kod njega sviđa što nam je usadio pobednički mentalitet, kod mene, ali vidim i kod ostalih momaka. Ne gledamo rezultat, igramo našu igru, verujemo da smo dobro pripremljeni za svaku utakmicu, i onda pobede i rezultati dolaze.

Bek Crvene zvezde dotakao se i toga kako uspevaju da utakmice prelome u poslednjim trenucima.

- Ako to nekome unosi strah, nama je onda i želja da uđemo u egal utakmicu u poslednjim minutama. Tada nam se povećavaju šanse za trijumf, da upravo sam to pričao, da nam je Duško usadio taj pobednički mentalitet. Nema tu ničega posebnog, čovek uliva ogromnu dozu samopouzdanja, veruje u tebe, zaista sam iznenađen i ponosan što smo postali takva ekipa, koja do poslednjih sekundi veruje u sebe. Kada protivničke ekipe povedu 10, 15, pa čak i 20 koševa razlike, nikad ne odustajemo - poručio je Nedović.

Definitivno ne pamti se kada je kod navijača bila takva euforija, osećaju kao da će ova sezona bit nešto posebno. 

- Mislim da su za to zaslužni rezultati, moramo da budemo realni, čini mi se  da smo prodrmali evropsku košarku, prvo potpisivanjem Luke Vildoze, a sada i Kampaca. Ja sam bio iznenađen tim potpisom, uživamo u ovom trenutku, ponoviću još jednom da ovo može da bude posebna sezona, ali za to moramo da ostanemo čvrsto na zemlji.  

Nemanja Nedović ima i poruku za Delije, i šta može da im obeća u 2023. godini.

- Što se tiče Zvezde u 2022. godini, mislim da je bila jako uspešna, osvojila se tripla kruna, ova sezona za sad ide jako dobro, iako nismo stigli ni do polovine. Ali ono što želim navijačima Zvezde je dobro zdravlje i sreća, da nastave da nas podržavaju, a mi ćemo im se odužiti odličnim rezultatima - zaključio je Nedović za 24sedam.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike